• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjedništvo BiH sutra kod Erdogana: Potpisuju sporazum o gradnji autoputa

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić boraviće sutra u službenoj posjeti Republici Turskoj kada bi trebao biti potpisan sporazum o saradnji između dvije zemlje u oblasti infrastrukture.

 Predsjedništvo BiH sutra kod Erdogana: Potpisuju sporazum o gradnji autoputa Izvor: Mondo/Predsjedništvo BiH

Državni vrh otputovaće u zvaničnu posjetu Turskoj na poziv predsjednika te zemlje Redžepa Tajipa Erdogana. U pismu upućenom krajem januara, Erdogan je naglasio da tom posjetom želi doprinijeti daljem jačanju odnosa.

Ministar komunikacija i saobraćaja Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović ranije je najavio potpisivanje tog sporazuma ocjenjujući važnim ubrzavanje realizacije projekta na izgradnji autoputa Sarajevo-Beograd.

Kazao je i da Ministarstvo komunikacija i saobraćaja BiH nastoji ukloniti sve administrativne prepreke kako bi otpočela i gradnja autoputa od Bijeljine do Sarajeva, kao i brze ceste od Sarajeva do Višegrada i graničnog prelaza sa Srbijom.

Turska u potpunosti stoji iza obećanja da će podržati projekt izgradnje autoputa i brze ceste koja će povezivati glavne gradove BiH i Srbije, što dokazuje i najavljeno potpisivanje sporazuma.

Kako je ranije isticano, izgradnja autoputa veoma je značajna za odnose BiH, Srbije i Turske, ali i za bolju povezanost i privredni razvoj cijelog regiona.

Osim toga, predsjedavajući i članovi Predsjedništva BiH trebali bi s Erdoganom razgovarati i o aktuelnoj situaciji kada je u pitanju pandemija koronavirusa.

Dan poslije susreta s predsjednikom Erdoganom delegacija bi se trebala susresti s predstavnicima turskih privrednika gdje bi se nastavili razgovori o ekonomskoj saradnji dviju zemalja.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE