• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srđan Mazalica saslušan u Tužilaštvu BiH povodom diskusije u NSRS

Autor Dušan Volaš

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica potvrdio je da je dao izjavu u Tužilaštvu BiH jer je rekao da je Trebinje Srbija, te pozvao Srbe iz Republike Srpske da prijave Sipi uvredljive poruke koje su upućene Srbima i Srpskoj.

 Srđan Mazalica saslušan u Tužilaštvu BiH povodom diskusije u NSRS Izvor: Srna

"Danas sam dao izjavu u Tužilaštvu BiH, jer je više građana BiH podnijelo Sipi krivičnu prijavu protiv mene zbog izazivanja vjerske i nacionalne netrpeljivosti u Narodnoj skupštini Republike Srpske", rekao je Mazalica.

On je napomenuo da je dao izjavu povodom diskusije u Narodnoj skupštini Srpske kada je rekao da je Trebinje - Srbija u septembru prošle godine.

Mazalica je danas pojasnio da je to rekao u širem istorijskom, kulturnom i duhovnom kontekstu.

"To je bila još jedna prilika za citirati Porfirogenita /vizantijski car/, ali i /istoričara Milorada/ Ekmečića i druge, te objasniti koliko dugo su Trebinje i drugi dijelovi BiH /Bosna, Paganija, Zahumlje, Travunija/ pripadali Srbiji, ali da su zbog istorijskih okolnosti ostali van današnje Srbije kao matične države srpskog naroda. Naravno da sam iskoristio priliku da kažem danas da je i Sarajevo – Srbija", rekao je Mazalica.

Mazalica je naveo da o drugim narodima u BiH misli sve najbolje, da ih nikada nije vrijeđao, a da je njegova diskusija "bila odgovor SDS-ovcima i PDP-ovcima na kritike što Vlada Srbije ulaže u izgradnju aerodroma u Trebinju".

"Pozivam sve Srbe i druge građane Republike Srpske da podnesu krivičnu prijavu Sipi kad god nam kažu da smo loši ljudi, da smo genocidni, da nas treba protjerati u nekom drugom poluvremenu i slično", istakao je Mazalica.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE