• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruska ambasada na tri adrese poslala pojašnjenje stavova o BiH i NATO-u

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Ambasada Ruske Federacije u BiH saopštila je da je uputila obrazloženje svog komentara o pitanju NATO-a članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću, ministru inostranih poslova u Savjetu ministra Biseri Turković i pres-službi SDA.

 Ambasada Rusije saopštenje BiH NATO Izvor: iStock

Iz Ambasade Rusije zahvaljuju svima za ocjene ovog komentara, te izražavaju uvjerenje da bi se za dublje razumijevanje njegove suštine trebalo upoznati sa tekstom izjave, a ne donositi zaključke na osnovu njenog proizvoljnog izlaganja.

U saopštenju Ambasade od 18. marta navedeno je da Rusija, za razliku od zapadnih partnera, ne nameće izbor spoljnopolitičkih prioriteta, ali istovremeno apeluje na prijatelje u BiH da, kada je riječ o članstvu u NATO dobro razmisle, vagajući sve "za" i "protiv", da uzmu u obzir mišljenje svih stanovnika zemlje koji su daleko od konsenzusa o ovom pitanju.

Ruska Ambasada u BiH saopštila je da je smisao postojanja NATO-a, koji se pretvorio u geopolitički projekat Zapada, borba protiv Rusije, te da će u slučaju praktičnog približavanja BiH i Alijanse reagovati na taj neprijateljski korak.

Ambasada u reagovanju na brojne publikacije koje hvale prednosti članstva BiH u NATO u saopštenju, koje je izazvalo brojne polemike, istakla da će Rusija u "slučaju praktičnog zbližavanja BiH i NATO-a morati reagovati na ovaj neprijateljski korak".

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE