• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cikotić unaprijedio vojnike mimo zakona?

Ministar odbrane BiH Selmo Cikotić unapredio je 36 otpuštenih vojnika Oružanih snaga BiH u podoficire.

 Cikotić unaprijedio vojnike mimo zakona? Izvor: MONDO

Time im je obezbijedio trajan ostanak u vojnoj službi mimo zakona, dok je više od 400 njihovih kolega završilo na ulici - piše današnji "Pres".

Prema saznanjima ovog lista, iznenadna odluka o unapređenju donesena je poslije Nove godine, neposredno pošto je grupi od 464 vojnika uručen otkaz, jer su stariji od 35 godina.

"Međutim, jedan broj njih je posle samo nekoliko dana potpisao nove ugovore o radu i to kao podoficiri, na osnovu čega će za razliku od statusa profesionalnog vojnika, koji ima starosni limit, moći trajno da se zadrže u vojnoj službi", navodi "Pres".

Zamjenik ministra odbrane Živko Marjanac istakao je uvjerenje da je ova odluka nezakonita, navodeći da je problem u tome što taj proces nije potpuno otvoren i što nije bio raspisan interni konkurs.

Parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović izjavio je da će pokrenuti istragu i utvrditi da li su osnovane pritužbe dijela otpuštenih vojnika da su njihove kolege, na osnovu veza, zadržale posao u vojnoj službi.

Poslanik SNSD u parlamentu BiH Dušanka Majkić smatra vrlo simptomatičnim što se ovakve odluke donose u trenutku dok je ministar odbrane u tehničkom mandatu i, praktično, pred odlaskom.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE