• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raspušten Gradski odbor SDS-a u Prijedoru, povjerenik Maja Dragojević Stojić

Autor Dušan Volaš

Prijedorski Gradski odbor SDS-a je raspušten, a za povjerenika je na današnjoj sjednici Predsjedništva SDS-a imenovana Maja Dragojević Stojić.

 Raspušten Gradski odbor SDS-a u Prijedoru, povjerenik Maja Dragojević Stojić Izvor: Vedran Ševučuk/Mondo.ba

Stojićeva, koja je član Predsjedništva SDS-a, kaže da je prethodnih mjesec i po dana po Statutu, kao zamjenik prethodnog predsjednika, bila predsjednik Gradskog odbora.

"Međutim, danas smo se saglasili svi da je najbolje rješenje da gradska organizacija, ipak, bude raspuštena i da u narednom periodu napravimo povjereništvo i krenemo iz početka", rekla je Stojićeva novinarima u Prijedoru gdje je danas održana sjednica Predsjedništva SDS-a.

Govoreći o podjelama unutar prijedorskog SDS-a, ona je naglasila da ne smije biti važan pojedinac, nego generalno stanje i učešće u rezultatima stranke, te da se nada da će do kraja juna biti formirani mjesni odbori, a potom slijede unutarstranački izbori.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da Predsjedništvo SDS-a apsolutno podržava Stojićevu i da su još dva člana Predsjedništva, Đorđe Miličević i Milan Radović, zaduženi da joj pomažu.

"Za nas je Prijedor važan i učinićemo sve da povjereništvo, odnosno stranka, okupi najbolje što ima u Prijedoru i da budemo jači nego što smo sada. Mi nikoga nismo tjerali. Oni koji nisu sa nama, otišli su dobrovoljno. Vjerovatno žele da se iskažu u drugim političkim organizacijama i to je njihov izbor, ne naš", rekao je Šarović.

On je dodao da odbornici SDS-a u Skupštini grada Prijedora treba da se usaglašavaju sa strankom o nastupima i zauzimanju stavova u gradskoj skupštini.

"Poštujemo njihov rezultat i ono što su ostvarili, tražimo i vjerujemo da će biti lojalni članovi stranke i saradnici one strukture na čelu sa Majom Dragojević Stojić koja će voditi stranku", poručio je Šarović.

U protekle dvije godine Gradski odbor SDS-a Prijedor bio je podijeljen na pristalice i oponente predsjednika ovog odbora Milana Tubina, a podjela se odrazila i na odbornike ove stranke u Skupštini grada.

Tubin je polovinom februara pristupio Klubu poslanika SPS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, nakon čega je Stojićeva obavljala dužnost predsjednika Gradskog odbora SDS-a Prijedor.

Klub odbornika SDS-a demantuje Stojićevu

Klub odbornika SDS-a u Skupštini Grada Prijedor demantovao je današnje izjave novoizabranog povjerenika stranke Maje Dragojević Stojić koje se tiču njihovog rada.

"Sa velikim žaljenjem ističemo da nakon preuzimanja funkcije vršioca dužnosti predsjednika Gradskog odbora SDS-a Prijedor, gospođa Dragojević Stojić nije ni pokušala inicirati uspostavljanje bilo kakve vrste komunikacije ni sa jednim od odbornika u Skupštini grada", saopšteno je iz Kluba odbornika SDS-a, koji čine odbornici Srđan Adamović, Predrag Starčević i Biljana Knežević.

Oni navode da je to porazno, prije svega, za SDS, za nju kao osobu koja želi da obavlja visoke stranačke funkcije, ali i obmana članstva kojem oni "duguju veliku zahvalnost i obavezu da rade u interesu jačanja stranke".

"Naš rad u Skupštini grada je javan, transparentan, opozicioni i to je ono što je naša obaveza i dužnost u trenutnoj situaciji", dodaju odbornici SDS-a.

U saopštenju se navodi da je neprihvatljivo da neko ko uživa takvu podršku samog vrha stranke u javnost iznosi neistine, te da u samom početku ne ostavlja prostor za saradnju.

Mondo, Srna

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE