• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković uputio poziv za sastanak Dodiku i Izvršnom komitetu SNSD

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je da je dobio poziv za sastanak od predstavnika većine u Skupštini grada radi prevazilaženja stanja u vezi sa neusvajanjem budžeta, te dodao da je uputio poziv lideru SNSD-a Miloradu Dodiku za sastanak.

 Stanivuković sastanak sa Dodikom i SNSD Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Tom sastanku bi, kaže Stanivuković, prisustvovalo i najuže rukovodstvo Izvršnog komiteta SNSD-a.

On je rekao da se zbog neusvajanja budžeta razmišlja kako da u zakonskim okvirima bude isplaćena plata zaposlenim u ustanovama i institucijama, te da je, kako kaže, upitan rad vrtića.

"Što se tiče Centra za predškolsko vaspitanje, nedostaje 140.000 KM da isplatimo plate, ali budžeta nema", rekao je Stanivuković novinarima nakon sastanka sa direktorima javnih preduzeća i ustanova na nivou grada.

On je naveo da grad više ne može da izdaje rješenja o izolaciji i da je predložio da to radi Dom zdravlja, kao i da od 24. aprila grad više neće moći da vrši tehničko osposobljavanje prostora gdje se vrši vakcinacija građana.

Stanivuković je napomenuo i da vatrogasci imaju zalihe goriva do 20. aprila, a da se postavlja pitanje kako auto-prevoznicima isplatiti 200.000 KM.

Vršilac dužnosti direktora Centra za predškolsko vaspitanje Vesna Banjac rekla je da može doći do prestanka rada vrtića jer ne mogu obezbijediti svježu hranu i namirnice za obroke.

Direktor "Čistoće" Aleksandar Bajić rekao je da je moguće, ako se ovakva situacija nastavi, da zaposleni budu upućeni i na godišnji odmor.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE