• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saopštenje iz Bijeljine: Protesti u Banjaluci su političke prirode

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina i član Glavnog odbora SNSD-a Aleksandar Đurđević kaže da su protesti koji su najavljeni u Banjaluci ''političke prirode'' . Proteste je, podsjećamo, najavio drugi političar iz Bijeljine, Miloš Stanišić.

 Aleksandar Đurđević protesti u Banjaluci Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Stanišić je i predsjednik Gradskog odbora Demokratskog narodnog saveza (DNS) u Bijeljini, a proteste je najavio ispred Palate predsjednika u Banjaluci, kao član Upravnog odbora udruženja ugostitelja "Horeka" .

Međutim, Đurđević tvrdi da je to sporedno i da Stanišić nastoji da politički zloupotrijebi ugostitelje i ostale građane koji su pogođeni mjerama borbe protiv epidemije.

"Činjenica da proteste u ime udruženja `Horeka` organizuje predsjednik Gradskog odbora bijeljinskog DNS-a Miloš Stanišić diskredituje samo udruženje za buduće pregovore sa institucijama, ali i pokazuje da Stanišić nastoji da se politički profiliše preko leđa ugostiteljskih radnika", naveo je Đurđević.

On je istakao da o političkom karakteru skupa govore informacije da su sinoć do kasno u noć za današnje proteste organizovani aktivisti banjalučkog PDP-a, kao i bijeljinskog DNS-a kojim rukovodi upravo predstavnik udruženja "Horeka" Miloš Stanišić, saopšteno je iz SNSD-a.

Đurđević je rekao da su protesti bespredmetni, jer je činjenica da su bašte počele da rade danas, a da u četvrtak, 8. aprila, počinju da rade u punom kapacitetu.

"Pri tome, protestima se krše epidemiološke mjere, kako na republičkom nivou, tako i na nivou grada Banjaluke, što dovodi u opasnost zdravlje učesnika, ali i svih građana Banjaluke", dodao je Đurđević.

Udruženje ugostitelja "Horeka " izaći će danas u 17 sati na proteste u Banjaluci, najavio je Stanišić danas u 12 časova. Pridružiće im se i pojedine zanatlije, preduzetnici i muzičari.

Jedan od osnovnih zahtjeva je da se "ne ograničava radno vrijeme, da se ne uslovljavaju, zatim da se i muzičari, sportske organizacije i drugi ubuduće uključe u pregovore i slično." Takođe traže minimalnu platu za mart za sve oštećene, a ne samo porezi i doprinosi. Traže i smanjenje PDV- a na 10 odsto. Zahtijevaju i da se ugostiteljima struja ne obračunava kao industrijska.

Stanišić je danas tvrdio da iza protesta ne stoji politika te da je najavljeni protest skup nezadovoljnih građana.

Povezanođ

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Darko

Danas je sve politika da nema politike ovi sa vlasti nebi bili tu gdje jesu bili bi u zatvoru gdje im je i mjesto

Zagor

Svaki protesti su politički. Ove predvodi opozicija uz podršku Draška, on i dalje glumi opoziciju, povlači populističke poteze a Banjalučane je zavalio u smeće. Igra svoju igru za ekipu sa facebooka samo pitanje kad će narod prokuvati i rastjerati to

klitoris

@Zagor Zagore,i ti si dupelizac ovih Crvenih Kmera. Ne valjaju ni jedni ni drugi. Ali red je vise da odu,najgora Dodikova krivica je ta sto se okruzio ljigavcima i ljudima bez obraza i casti,dodijalo ih je vise i gledati i sluaati. A,da naprave nesto korisno za drustvo ne znaju.

MONDO REPORTAŽE