• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković uputio novi prijedlog budžeta: Za Dom zdravlja 1,2 miliona KM

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Gradonačelnik Draško Stanivuković dostavio je novi prijedlog budžeta Skupštini Grada, koji bi trebalo da bude razmatran na vanrednoj sjednici gradskog parlamenta.

 Prijedlog budžeta grada banjaluka Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Ova sjednica najvjerovatnije biće održana u subotu, ali će tačan termin njenog održavanja biti određen sutra na zasjedanju kolegijuma Skupštine.

"Uradili smo maksimalno koliko je to moguće u ovom trenutku i po prvi put za funkcionisanje Doma zdravlja izdvojeno je rekordnih 1.215.000 KM, zatim 600.000 KM za podršku sektoru ugostiteljstva koji prošle godine nije uopšte dobio sredstva," naglasio je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, 200.000 KM je dodatna podrška penzionerima za subvenciju karata javnog prevoza, tako da će penzioneri ove godine imati 20 odsto jeftiniju autobusku kartu, uz plan da taj postotak naredne godine bude čak 40 odsto i da se ide u pravcu strateškog plana da đaci i penzioneri dobiju besplatan javni prevoz.

"Preko 300.000 KM je direktna podrška javnom prevozu, 12 miliona za vodosnabdijevanje i na taj način maksimalno smo učinili koliko se moglo, uz učinjene uštede od 8,5 miliona KM," naveo je on.

Sa ovakvim budžetom, kako je naglasio, dodatno će se moći razvijati i sport, i kultura, a grad će dobiti nove sadržaje kroz vrtiće, kroz igrališta, novi park…

"Ključno je da se borimo sa pandemijom, da se borimo za zdravstvo i pogođenu privredu ali je ključno da imamo i normalne aktivnosti u narednom periodu kada neće biti ovaj broj zaraženih," zaključio je gradonačelnik.

Predsjednik Skupštine Grada, Mladen Ilić potvrdio je da je u njegov Kabinet stigao novi prijedlog budžeta, te da je u planu da se sutra zakaže Kolegijum Skupštine Grada i da se na njemu definiše koji je to datum održavanja vanredne sjednice.

"Juče sam spomenuo da ću podržati da se zakonski rok od 90 dana skrati i mislim da će svi odbornici to podržati," naveo je on.

Ilić je kazao da je stav gradonačelnika i njegovog tima na sinoćnjem sastanku sa svim političkim stranakama koje su zastupljene u Skupštini, bio da će uvažiti što je više moguće amndmana i s te strane, kako je naveo – tek kada pogleda budžet vidjeće u kojoj je to mjeri.

"Ukoliko svi predlagači ranijih amandmana ne budu zadovoljni novim prijedlogom budžeta, moći će na isti da djeluju ponovo amandmanski," naveo je Ilić.

On je ponovio da je isključivo za dogovor, te da mu je želja da se bez amandmana ulazi u novu raspravu o budžetu i da se na taj način skrati vrijeme kako bi Banja Luka što prije dobila budžet.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE