• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Ovo je prekretnica'': Vlada Srpske na vanrednoj sjednici smijenila 10 direktora

Autor Brankica Spasenić

Vlada Republike Srpske smijenila je na današnjoj posebnoj sjednici 10 direktora organizacionih dijelova u Javnom preduzeću "Šume Srpske", sedam gazdinstava i tri druge organizacione jedinice.

 smjene direktora u Šumama RS Izvor: Vlada Republike Srpske

Smijenjeni su direktori u organizaconim jedinicama – "Borja" Teslić, "Rasadnik" u Doboju, "Vrbanja" Kotor Varoš, "Zelengora" Kalinovik, "Drina" Srebrenica, Šumsko gazdinstvo Milići, "Centar za gazodvanje kršom" Trebinje, "Majevica" Lopare i "Ognjište" na Jahorini.

Ukupan gubitak koji su ostvarili u prošloj godini bio je oko 5,3 miliona KM.

"Ovo je prekretnica kada je u pitanju poslovanje Šuma Srpske. Prvi put su na neki način, Vlada i ovo ministarstvo dobili zeleno svjetlo da izvrše kadrovske promjene, a da na prvo mjesto stave stručnost i njihovu sposobnost upravljanja i poslovanja, a ne političku pripadnost," rekao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Boris Pašalić.

On je poručio da se samo na ovaj način može konsolidovati stanje u "Šumama RS."

"I druga javna preduzeća će biti tretirana na sličan način," dodao je Pašalić.

Pašalić je ranije kazao da je Vlada dala podršku da svi koji su u 2020. poslovali negativno budu razriješeni dužnosti, a da se imenuju stručni, a ne politički ljudi.

Vlada: Smijeniti sve koji imaju negativan rezultat

"Vlada Republike Srpske u funkciji skupštine ovog javnog preduzeća je stava da direktori svih organizacionih dijelova JPŠ „Šume Republike Srpske“, koji su na kraju 2020. godine iskazali negativni finansijski rezultat poslovanja, moraju snositi odgovornost i biti razrješeni dužnosti direktora," saopšteno je danas iz Vlade, nakon sjednice.

Objašnjeno je da Vlada traži od direktora JPŠ "Šume Republike Srpske" da odmah razriješi direktore svih organizacionih dijelova preduzeća koji su na kraju 2020. godine iskazali negativni finansijski rezultat poslovanja, te da osnovni kriterij za imenovanja vršioca dužnosti u tim organizacionim djelovima bude stručnost i ostvareni profesionalni rezultati u oblasti šumarstva.

"Vlada Republike Srpske zadužila je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da u narednom periodu analizira rad Nadzornog odbora i Uprave JPŠ „Šume Republike Srpske“, te u skladu sa rezultatima analize predloži mjere i aktivnosti u pogledu rada ovih organa," zaključeno je u saopštenju.

(B.S./Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Затвореник

Интересујеме, на које нове директорске функције ће бити постављени досадашњи директори, остају ли у истим стручним комисијама и даље, и шта је са пословима савјетника?? Они по 3 плате из буџета добијају, па то је погубно за овај напаћени народ овдје!!

Zole

Koliko smo samo prekretnica imali i ni jedna da nas odvede na pravi put

MONDO REPORTAŽE