• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslanik iz Brčkog digao specijalce na noge: Izjavio da bi bacio bombu na političare VIDEO

Autor Dragana Božić

Pripadnici Specijalne policije Brčko distrikta od jutros pojačano obezbjeđuju zgradu lokalnog parlamenta.

 Brčko Abdulah Iljazović prijetnje Izvor: YouTube/screenshot/

Pripadnici Specijalne policije Brčko distrikta od jutros pojačano obezbjeđuju zgradu lokalnog parlamenta zbog prijetnji poslanika partije "Narod i pravda" u brčanskom parlamentu Abdulaha Iljazovića da bi "najradije bacio bombu na sve ljude koji su sjedili na svečanoj sjednici Skupštine distrikta održanoj 8. marta".

Iljazović, koji je 2017. godine bio uhapšen i optužen zbog trgovine drogom, u petak je, povodom prijetnji izrečenih u emisiji na brčanskoj "Hit televiziji", saslušan u Policiji distrikta.

"Kad sam prvi put bio na svečanoj sjednici 8. marta, kada sam ušao u Dom kulture, prvo što sam pomislio kad sam vidio sve one ljude, trebalo bi ovdje baciti jednu bombu, da se sve ovo riješi. To je bila moja prva zamisao. Zamislite kakvi su ljudi tamo", rekao je Iljazović u emisiji na "Hit televiziji" u prošli četvrtak.

Ovoj svečanoj sjednici Vlade i Skupštine distrikta prisustvovao je i zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Majkl Skenlan.

Od ove prijetnje još se nije ogradio ni jedan politički subjekt u Brčkom, čak ni iz Iljazovićeve stranke "Narod i pravda", čiji je lider Elvedin Konaković.

Abdulah Iljazović široj javnosti postao je poznat na prošlogodišnjim lokalnim izborima, odnosno nakon što je na društvenim mrežama objavljeno da je bio optužen za dilanje droge. Svoje poštenje on je odlučio ilustrovati kroz komentar da je kod njega "gram bio gram".

Nedugo nakon toga, kao kandidat Naroda i pravde osvojio je mandat u Skupštini Brčko distrikta BiH i nije trebalo mnogo vremena da ponovo dospije u žižu javnosti i to nesvakidašnjom izjavom prilikom gostovanja u programu lokalne Hit televizije.

Spornu izjavu Abdulaha Iljazovića pogledajte od 9. minute.

Prijetnje poslanicima u Brčkom
Izvor: Youtube/RTV HIT

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE