• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delegacija Srbije u Banjaluci: U toku sastanak u Palati Srpske

Autor Dušan Volaš

Delegacija Srbije, predvođena predsjednikom Aleksandrom Vučićem boravi u Banjaluci. Sjednica Vijeća za saradnju Republike Srpske i Srbije počela je u Palati RS.

 Delegacija Srbije u Banjaluci Izvor: Ana Bencun/Srna

Sjednici prisustvuju predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Radovan Višković, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Ana Brnabić, predsjednik Skupštine Ivica Dačić.

Prisutni su i ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, ministri unutrašnjih poslova Republike Srpske i Srbije Dragan Lukač i Aleksandar Vulin, ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević, te generalni sekretar Ministarstva finansija Srbije.

Sjednica se održava u Palati Republike, a po njenom završetku biće održana konferencija za novinare.

Prethodno su se sastali Cvijanovićeva i Dodik sa Vučićem, Čubrilović sa Dačićem i Višković sa Brnabićevom.

Dodik je juče rekao Srni da će danas na sjednici Savjeta za saradnju Srpske i Srbije biti riječi o mnogim pitanjima, prevashodno iz oblasti ekonomije i infrastrukturnih projekata koji se zajednički realizuju.

On je naveo da će na sastanku biti riječi o izgradnji hidroelektrane "Buk Bijela", auto-puta od Rače do Bijeljine, te aerodroma u Trebinju, kao i brojnim projektima urađenim u opštinama širom Republike Srpske, u koje su dijelom angažovana sredstva i pomoć Srbije, dok su ostala sredstva izdvojili Vlada Srpske i lokalne zajednice.

Delegacija Srbije, koju predvodi Vučić, doputovala je jutros u posjetu Republici Srpskoj. Dočekao ih je srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Vučiću će povodom Dana grada, koji Banjaluka obilježava danas, biti dodijeljeno najveće priznanje "Ključ grada" sa poveljom "Počasni građanin".

Povodom dolaska delegacije državnika Srbije na snazi će danas biti pojačane mjere bezbjednosti. Iz MUP-a RS su naveli da će, imajući u vidu da je dolazak delegacije najavljen za 8.00 časova, na trasi kretanja vozila delegacije saobraćaj u određenim trenucima biti obustavljen.

Mondo/agencije

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE