• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH i SZO potpisali novi ugovor o saradnji

Autor Dragana Božić

Ministar civilnih poslova u Savjetu ministara Ankica Gudeljević i regionalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Hans Kluge potpisali su danas u Sarajevu Dvogodišnji sporazum o saradnji između BiH i Regionalne kancelarije SZO za Evropu za 2020/2021. godinu.

 BiH SZO ugovor o saradnji Izvor: Ministarstvo civilnih poslova BiH

Gudeljevićeva je iskazala zahvalnost za svu dosadašnju podršku SZO, uz uvjerenje da će dalja saradnja biti još čvršća i jača.

Kluge i Gudeljevićeva razgovarali o dosadašnjoj saradnji, kao i o narednim koracima kao što su kreiranje "pametnih kartica" i baze podataka o broju vakcinisanih, te o izvještajima upućenim SZO o broju lica koja su primila vakcinu.

Gudeljevićeva je najavila tri stuba daljih aktivnosti - posjete entitetskim ministarstvima zdravstva i zavodima javnog zdravlja, aktivnosti u vezi sa "pametnim karticama" i početak aktivnosti u vezi sa mentalnim zdravljem stanovnika BiH, s obzirom na posljedice pandemije kovida 19.

Kluge je zahvalio Gudeljevićevoj za prijem i izrazio zadovoljstvo zbog izuzetno dobre komunikacije i veoma uspješno obavljenog posla tokom pandemije koji je Ministarstvo civilnih poslova u Savjetu ministara uradilo u proteklom periodu.

Prethodno je održan sastanak predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije, Gudeljevićeve, Klugea i entitetskih premijera i ministara zdravstva, saopšteno je iz Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara. 

Pročitajte i ovo

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE