• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Stanić tražio dva miliona da napusti SDS i pređe u SNSD

Autor Siniša Stanić

"Ovaj zahtjev odbio sam jer je puno tražio..."

 Dodik: Stanić tražio dva miliona da napusti SDS i pređe u SNSD Izvor: Vedran Ševčuk /MONDO

Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH, rekao je na današnjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske da mu je Miladin Stanić, predsjednik Kluba SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kada su bili kod Stanićevog kuma, tražio dva miliona maraka da pređe iz SDS-a u SNSD ili neku drugu političku partiju.

"Ovaj zahtjev odbio sam jer je puno tražio. Stanić je nakon toga cijenu smanjio na milion maraka, pa na 700.000 KM. Da bilo ko drugi govori o poštenju, nego se Stanić javio da o poštenju govori", rekao je Dodik reagujući na Stanićevu izjavu o navodnoj korupciji u SNSD-u.

Dodik je istakao da je nakon ovog Stanićev kum rekao da su sijeno u Nevesinju, za koju je navodno Stanić tražio da se interveniše, "bilo teže nego željezo", i da je bolje da to pusti.

"Prije rata Stanić se vozio na biciklu na kojem mu papuče nisu dolazile ni do pola stopala. Ako pričamo o kriminalu i korupciji, onda trebamo pričati o Miladinu Staniću", naveo je Dodik.

Predsjednik Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić udaljen je sa današnje sjednice Narodne skupštine RS, nakon što je galamio tokom govora predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika, koji je rekao da je Stanić tražio od njega dva miliona maraka da pređe u SNSD, prenose mediji.

Potpredsjednik Skupštine Denis Šulić nakon toga je odredio pauzu od pet minuta, kako bi se spriječila dalja napetost između Stanića i Dodika na sjednici, na kojoj su tema evropske integracije.

Međutim i nakon toga su se tenzije nastavile te je Stanić udaljen sa sjednice.

Dodik prisustvuje redovnoj skupštinskoj sjednici na kojoj će biti raspravljano o inicijativi za razgovor i dijalog između strana Republike Srpske i Federacije BiH, kao i tri konstitutivna naroda Srba, Hrvata i Bošnjaka o mogućim rješenjima za BiH.

Navedenu inicijativu predložio je Klub poslanika SNSD-a, čiji je lider Dodik.

(Mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE