• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik u Atini: Srbi i Grci najznačajniji narodi na Balkanu

Autor Dušan Volaš

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je tokom posjete Grčkoj da su Srbi i Grci najznačajniji narodi na Balkanu koji žele da promovišu i šire mir.

 Dodik u posjeti Grčkoj Izvor: Srna

Nakon današnjih sastanaka sa predsjednikom Grčke Katerinom Sakelaropuluvom i predsjednikom grčkog parlamenta Konstantinosom Tasulasom, Dodik je istakao da je najviše riječi tokom razgovora bilo o Republici Srpskoj.

"Upoznao sam svoje domaćine o položaju Republike Srpske u okviru procesa evropskog pridruživanja BiH, ali i o unutrašnjim problemima funkcionisanja BiH", rekao je Dodik za RTRS.

Dodik je istakao da je Grčka usmjerena ka tome da podrži evropski put BiH, te da je prijateljska zemlja srpskom narodu, sa kojim dijeli zajedničku istoriju.

"Upravo sam obišao izložbu posvećenu obilježavanju 200 godina od oslobađanja od otomanske imperije. Nekoliko godina nakon Srba, Grci su počeli proces nacionalnog oslobađanja. Za očuvanje identiteta grčkog naroda ovdje je bila dominantna Grčka pravoslavna crkva, kao što je kod nas Srba to bila Srpska pravoslavna crkva", naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, očigledno da je oslobađanje tražilo ogromne žrtve toga vremena.

"Ali, evo danas su Srbi i Grci najznačajniji narodi na Balkanu koji žele da promovišu i šire mir", rekao je Dodik.

Izložba posvećena ovom istorijskom događaju postavljena je u holu Parlamenta Grčke, a Dodik ju je obišao u pratnji domaćina.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH danas će razgovarati i sa premijerom i ministrom inostranih poslova Grčke.

Dodik će učestvovati danas i sutra na 6. Delfi ekonomskom forumu u Atini.

Ekonomski forum, pod pokroviteljstvom grčkog predsjednika, tradicionalno se održava u gradu Delfi, ali ove godine zbog pandemije virusa korona održava se u Atini.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE