• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će ''Kajak terasa'' biti srušena? (ANKETA)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Odbornik SNSD-a, Srđan Amidžić, ponudio je danas na sjednici Skupštine, gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću da zajedno poruše “Kajak-terasu” i zajedno snose odgovornost, a zatim se fotografisao kod pomenutog objekta.

 rušenje Kajak terase u Banjaluci Izvor: Facebook

"Nisam tada uvidio te propuste, evo ja sam za, da danas u 13 časova zajedno sjednemo u ta dva bagera i porušimo “Kajak-terasu”," poručio je danas kroz osmijeh Amidžić, na sjednici Skupštine grada Banjaluka.

Stanivuković je odgovorio da će sačekati da se sve procedure ispoštuju.

"Dodite sutra, tada ćemo malo zakopati, ali kad dođe na red rušenje “Kajak-terase” ja ću rušiti, a vi gledajte, imali se priliku da rušite," rekao je Stanivuković i pozvao Amidžića da sutra u 18 časova dođe kod "Kajaka".

Povezano

Amidžić se nešto kasnije pojavio ispred ''Kajak terase''.

U jučerašnjem saopštenju Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju oko slučaja ''Kajak terasa'' u Banjaluci navedeno je da se objekat može porušiti i bez odluke ministarstva. Ovo je vjerovatno inspirisalo Amidžića da danas pozove Stanivukovića na rušenje.

"Ukoliko je gradonačelnik siguran da je postupajući inspektor donio zakonito rješenje na osnovu potpunog i tačno utvrđenog činjeničkog stanja, dosljedno poštujući procedure, kako to uporno tvrdi pred kamerama, postupak iz ovog rješenja se može nastaviti i bez odluke Ministarstva po izjavljenoj žalbi, nakon isteka roka koji je ostavljen investitoru za dobrovoljno uklanjanje objekta. Međutim, ako je inspektor preskočio procedure, odnosno nije odlučio o zahtjevu investitora za donošenje zaključka o prekidu postupka rušenja do pravosnažnog okončanja postupka legalizacije, ukoliko se utvrdi da je bilo procesnih nedostataka ili povreda materijalnih propisa, doći će do značajne štete za javne prihode Grada Banjaluka, bez obzira što je objekat izgrađen bez građevinske dozvole i na zemljištu koje je u državnom vlasništvu," stoji u saopštenju ministarstva.

Advokat vlasnika objekta Miloš Stevanović 21. maja je podnio krivične prijave protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića za djela samovlašća, zloupotrebe službenog položaja i oštećenje tuđe stvari koje je preduzeo u slučaju restorana "Kajak" i porodice Radišić.

Dan prije toga Stanivuković je ''doveo'' dva bagera na parking ispred ''Kajak terase.''

Gradski inspektor u Banjaluci naredio je investitoru rušenje ''Kajak terase'', a krajem aprila  Republička uprava za inspekcijske poslove prihvatila prijedlog vlasnika objekta da odloži izvršenje Rješenja gradskog inspektora. Inspektorat je naredio i da se traka oko objekta ukloni.

Traka oko objekta stavljena je početkom marta. Grad je zahtjev za legalizaciju objekta odbio, a resornom ministarstvu je uputio urgenciju da se dozvoli nastavak procedure, koja uključuje rušenje objekta. Ministarstvo je uzvratilo gradu da postupak treba da se ponovi.

Ranije je u Gradskoj upravi rečeno da je zahtjev za legalizaciju ovog objekta odbijen "s obzirom na to da je sagrađen poslije 2018. godine što se prema zakonskim procedurama i ne može legalizovati."

GLASAJTE NA ANEKTI: 

Anketa

Da li mislite da će objekat ''Kajak terasa'' biti srušen?

  • Ne

    58.82% (150)

  • Da

    41.18% (105)

Da li mislite da će objekat ''Kajak terasa'' biti srušen?

Rezultati

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE