• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvaničnici Srpske uputili čestitke povodom Dana Rusije

Autor Dušan Volaš

Zvaničnici Republike Srpske uputili su čestitku ambasadoru Ruske Federacije u BiH Igoru Kalabuhovu povodom 12. juna - Nacionalnog dana Rusije

 Zvaničnici Srpske uputili čestitke povodom Dana Rusije Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je duboku zahvalnost za podršku koju Rusija i njeno rukovodstvo kontinuirano pružaju Srpskoj i srpskom narodu u najvažnijim pitanjima.

Ona je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Srpske i Ruske Federacije, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

Cvijanovićeva je istakla da se posebno cijeni opredjeljenje Ruske Federacije o dosljednom sprovođenju Dejtonskog sporazuma, kao i na iznesenim principijelnim stavovima ruskih predstavnika u Savjetu bezbjednosti UN.

"Čvrsto smo opredijeljeni da dodatno ojačamo saradnju Rusije i Srpske, kao i bratske veze naših naroda", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da je za Republiku Srpsku i njene građane od velike važnosti snažna i prosperitetna Rusija za koju je vežu tradicionalno prijateljstvo.

"Povodom Nacionalnog praznika - Dana Rusije, u ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem Vam srdačne čestitke i najbolje želje za sveukupan napredak i blagostanje Vaše zemlje i svih njenih građana i upućujem izraze dubokog poštivanja i uvažavanja", navodi se u čestitki.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku ambasadoru Ruske Federacije u BiH Igoru Kalabuhovu povodom 12. juna - Nacionalnog dana Rusije i izrazio uvjerenje da će bratske, kulturne i duhovne veze ruskog i srpskog naroda u vremenu koje dolazi biti još snažnije.

"U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, Vama, rukovodstvu Ruske Federacije i svim građanima bratske Rusije upućujem najsrdačnije čestitke povodom 12. juna - Nacionalnog dana Rusije", naveo je Višković.

Višković je, sa iskrenom željom da Ruska Federacija nastavi da se kreće putem ekonomskog i svakog drugog prosperiteta, svim njenim građanima poželio napredak na svim poljima, uspjeh i blagostanje.

Premijer Srpske izrazio je duboku zahvalnost za podršku koju Ruska Federacija pruža Republici Srpskoj i srpskom narodu, te istakao da je siguran sam da će bratske, kulturne i duhovne veze ruskog i srpskog naroda u vremenu koje dolazi biti još snažnije.

"Uz uvjerenje da će Republika Srpska i Ruska Federacija nastaviti da jačaju iskreno prijateljstvo i saradnju na svim poljima, još jednom Vam najsrdačnije čestitam 12. jun - Nacionalni dan Rusije", navedeno je u čestitki.

Dan Rusije obilježava se 12. juna, na dan kada je 1990. godine održan prvi Kongres narodnih poslanika Ruske Sovjetske Federativne Socijalističke Republike, na kojem je donesena Deklaracija o državnom suverenitetu Rusije.

Godinu dana kasnije, 12. juna održani su prvi svenarodni izbori na kojima je za predsjednika izabran Boris Jeljcin, koji je 1992. godine taj datum proglasio praznikom i neradnim danom.

Praznik je zvanični naziv – Dan Rusije dobio 2002. i slavi se u cijeloj zemlji.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE