• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: U nedostatku vlastite politike, Komšić je uvijek vodio tuđu

Autor Dragana Božić

Dodik prokomentarisao Komšićevu reakciju na deklaraciju NATO-a u kojoj se pominje BiH i podrška Dejtonskom mirovnom sporazumu.

 Dodik o Komšiću deklaracija NATO-a Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da reakcija Željka Komšića na deklaraciju NATO-a u kojoj se pominje BiH i podrška Dejtonskom mirovnom sporazumu potvrđuje da on nije dorastao ni manjim izazovima od ovih pred kojima se nalazi, te da je u nedostatku vlastite politike uvijek vodio tuđu i varajući prolazio na izborima.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Komšića da u deklaraciji NATO-a ne stoji konstitutivnost naroda u BiH, Dodik je odgovorio da je u deklaraciji implicitno potvrđena konstitutivnost naroda, jer Dejtonski mirovni sporazum na koji se poziva NATO i Ustav BiH kao njegov sastavni dio sadrži upravo odredbu o konstitutivnost naroda.

"Što se tiče Komšićevih fantazija u vezi sa Programom reformi i konstantnog zavaravanja javnosti u BiH kako je nešto učinjeno u pogledu eventualnog članstva u NATO, imam samo jedno da poručim - ako je to tačno i ako BiH može bez stava Republike Srpske u NATO neka proba odmah", istakao je Dodik upitan da prokomentariše i Komšićevu izjavu da je BiH aktivirala akcioni plan za članstvo u NATO.

On je naglasio da će se tako najbolje suprotstaviti lažima koje Komšić i njemu slični proizvode, a proizvode ih da bi se ljudi bavili nepostojećim Nacionalnim godišnjim planom /ANP/ umjesto na primjer kako Bošnjaci imaji dva, a Hrvati nijednog člana Predsjedništva BiH.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE