• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić o crnogorskoj rezoluciji o Srebrenici: Srbija će znati kako da zaštiti svoj narod

Autor Siniša Stanić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u obraćanju javnosti rekao da je Srbija očekivala pritiske od onih koji žele da je oslabe, ali da nije očekivala da će on doći od najbližih

 Vučić o crnogorskoj rezoluciji o Srebrenici: Srbija će znati kako da zaštiti svoj narod Izvor: TV Pink/screenshot

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Beograd po pitanju rezolucije o Srebrenici koju je donio parlament u Podgorici, neće donositi ishitrena rješenja, već da će sve analizirati i znati kako da zaštiti svoj narod u Crnoj Gori i regionu, ali i da odgovori vlastodršcima koji stoje iza te odluke.

Vučić je u obraćanju javnosti rekao da je Srbija očekivala pritiske od onih koji žele da je oslabe, ali da nije očekivala da će on doći od najbližih.

"Mi smo spremni da pomognemo i narodu u Crnoj Gori i svuda u okruženju, spremni da pomognemo i ljudima u Nikšiću i Beranu i Bijelom Polju i Podgorici, onim na primorju i zato nećemo nikada pozivati ljude da negde letuju ili ne letuju, ali ćemo umeti da napravimo odnos kakav je potreban i kakav zaslužuju vlastodršci koji donose odluke nikada i ne konsultujući Srbiju, a te odluke se tiču Srbije i koji gledaju kako da uvrede našu zemlju i obesčaste naš narod", rekao je Vučić.

Možda će vas zanimati

Prema njegovim riječima, Srbija će za takve uvijek imati adekvatan odgovor koji će biti miran - takav da će neki da pomisle da je možda i kukavički, ali nikada neće biti udvorički, ni podanički.

"Mi nemamo gazde u stranim ambasadama. Mi ih nemamo nigde. Naš jedini gazda i jedini kojim jesmo sluge je srpski narod i građani Srbije", rekao je Vučić.

Vučić je poručio građanima Srbije i srpskom narodu da dignu glavu gore jer, kako je rekao, slijede i nove rezolucije.

"Imaćemo još rezolucija i dekleracija po regionu. Sve će biti prepisane britanske rezolucije iz Saveta bezbednosti i neke druge rezolucije i svi će da govore kako to nije upereno protiv srpskog naroda, a svima vam je jasno zašto i zbog čega su donete. Ali, mi ćemo da nastavimo da razgovaramo sa svima, da pokazujemo da želimo najbližu saradnju", naglasio je Vučić.

On je poručio da Srbiju u njenom usponu i rastu niko neće moći da zaustavi.

"Napred Srbijo, bićemo mnogo uspešniji nego što smo ikada bili. Živela Srbija", rekao je Vučić u obraćanju na Televiziji "Pink".

Skupština Crne Gore izglasala je sinoć rezoluciju o zabrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici. Za njeno usvajanje glasalo je 55 poslanika, protiv je bilo 19, a uzdržano sedam.

(Srna, Mondo)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE