• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaključci SDA: Srbiju optužuju za "uzurpatorske atake", traže sankcije za Dodika

Autor Dušan Volaš

Glavni odbor SDA optužio je Srbiju za, kako tvrde, učestale uzurpatorske atake na resurse BiH i pozvao na uvođenje sankcija predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku zbog "secesionističkih prijetnji".

 SDA GO zaključci Izvor: FENA

U zaključcima objavljenim nakon sjednice Glavnog odbora SDA navodi se da izgradnja hidroelektrana na rijeci Drini i aerodroma u Trebinju "predstavljaju drastičnu povredu suvereniteta BiH" i "nelegalne aranžmane".

Iz SDA navode da su uputili poziv zemljama članicama EU i Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira da uvedu sankcije Dodiku, zbog, kako tvrde, secesionističkih prijetnji, kao i svima koji ugrožavaju Dejtonski mirovni sporazum.

Možda će vas zanimati

U zaključcima se optužuje Savjet ministara za, kako navode, pasivnost u borbi protiv pandemije virusa korona, rješavanja migrantske krize, te usvajanja reformskih zakona potrebnih za ispunavanje uslova iz Mišljenja Evropske komisije radi dobijanja kandidatskog statusa.

SDA pozdravlja aktivnosti Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara, na čijem je čelu kadar ove stranke Selmo Cikotić, na rješavanju migrantske krize u BiH, te poziva Predsjedništva BiH da "konačno obezbijedi potpisivanje ugovora sa Islamskom zajednicom u BiH".

Glavni odbor SDA podržao je stav predsjednika stranke Bakira Izetbegovića da se razgovori o izmjenama izbornog zakonodavstva i Ustava BiH više ne vode u formatu SDA-HDZ, nego u formatu koji uključuje sve parlamentarne strane, domaće i strane pravne eksperte, predstavnike Centralne izborne komisije i nevladinog sektora.

(Srna)

Tagovi

SDA

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

.,

To Srbe neinteresuje sta Bakir prica i koje su njegove zelje.RS treba da zivi za svoj narod i svoju RS.Dosta je Bakira i bakirovaca.Krenula ranija kampanja.

MONDO REPORTAŽE