• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvizdić o napuštanju SDA: Nisu se desile očekivane programske i strukturalne promjene

Autor Dušan Volaš

Dosadašnji potpredsjednik SDA Denis Zvizdić danas je podnio neopozivu ostavku u ovoj stranci i istupio iz članstva ove partije.

 zvizdić napustio sda Izvor: YouTube/Screenshot

"Odluka koju sam donio nije bila ni laka ni jednostavna, ali je poslije svega bila jedina moguća, imajući u vidu činjenicu da u SDA, po mom mišljenju, nisu napravljene očekivane i kvalitetne programske i kadrovske promjene koje bi vodile ka napretku i povratku uticaja i koalicionog kapaciteta, pogotovo u opštinama i gradovima u kojima jer SDA poražena na posljednjim lokalnim izborima, što je značilo gubitak koalicionog kapaciteta i u nekim od ključnih kantona, kao što su sarajevski i tuzlanski", rekao je Zvizdić, koji je bio i član Predsjedništva SDA.

On je istakao da nije ranije donio ovu odluku jer ne bi bilo korektno i jednostavno otići, a ne upozoriti na greške i pokušati ih ispraviti, jer je u SDA gotovo 30 godina.

Zvizdić je rekao da je u SDA uložio znanje i zdravlje i da je živio sa tom strankom.

"Riječ je i o višedecenijskoj saradnji sa ljudima iz BiH. Riječ je o oko 40.000 glasača koji su mi dali povjerenje na izborima 2018. godine, kao i o vjerovanju koje se nije pokazalo ispravnim. Vjerovao sam da postoji unutrašnja snaga za reforme koje bi bile bazirane na vrijednosnim kriterijima i kompetencijama", rekao je Zvizdić.

SDA, naveo je on, nije okvir u kome može dati svoj puni doprinos razvoju i napretku BiH.

Zvizdić je naveo da ga ne interesuju ni funkcije ni stranački komfor, da će biti nezavisni poslanik u parlamentu BiH, te da, ukoliko bude postojalo kapaciteta, da nema ništa protiv da ga smijene kao člana Kolegijuma Predstavničkog doma.

On tvrdi da će nastaviti da radi na popravljanju poslovnog ambijenta u BiH, jačanju vladaviune prava, socijalne pravde, te na unapređenju obrazovanja u zemlji.

Izetbegović: Želim mu dobro zdravlje u životu

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), prokomentarisao je odluku Denisa Zvizdića da napusti tu stranku.

"Gospodin Zvizdić ima pravo na svoje viđenje stanja u stranci i na svoje životne odluke i ja mu želim dobro zdravlje u životu", kazao je Izetbegović.

(Agencije/Mondo)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE