• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umičević Stanivukoviću: Bageri su potrebniji na kanalima i rijekama

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Odbornik u Skupštini Grada Banjaluka, Marinko Umičević pozvao je gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da bagere koji su nedjeljama parkirani u Boriku preusmjerni na kanale i pritoke rječica.

 Umičević pozvao Stanivukovića da ukloni bagere Izvor: Brankica Spasenić, mondo.ba

"Ovih dana smo svjedoci katastrofalnih poplava u Njemačkoj, Belgiji i Nizozemskoj. To su zemlje za koje smatramo da su i više nego uređene, da su bogom date, međutim očigledno je da je onaj gore na nebesima taj koji vuče konce. Žao mi je naroda, jer znam šta znači u životu sve postići svojim radom, sa svojih deset prstiju i ne daj Bože da ti to nestane u jednom trenu," napisao je Umičević u uvodu svog statusa na ''Fejsbuku''.

Dodaje da bi svi "osuli paljbu" po vlasti da je nesposobna ako bi nas kojim slučajem (''nedaj bože'') ponovo pogodile poplave.

"Međutim, treba da se radi na preventivi i zato pozivam gradonačelnika Banjaluke da smakne ona dva bagera ispred Kajaka i da ih uputi na kanale i pritoke rječica koje u Banjaluci naprave veliku štetu kad se izliju zato što su neočišćene. Mislim da onim bagerima nije mjesto tamo, nego im je mjesto na kanalima, pritokama, odvodnim kanalima, da preduhitrimo eventualne nepogode i spriječimo katastrofu iz koje ne znam kako bismo se izvukli. I zato bagere u kanale, dosta su tamo bili, a vidim da su stigli iz garaža 'ganc' novi, tamo im nije mjesto, mjesto im je na terenu," napisao je Umičević.

Podsjećaamo, dva mjeseca od kada je, po nalogu gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, bagerima raskopan parking kod restorana "Kajak terasa" u naselju Borik, radovi na ovom mjestu nisu se pomakli sa mjesta, a bageri i dalje stoje parkirani u blizini.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE