• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo: Verifikovan mandat "Srbinu" Elvisu Živkoviću

Autor Siniša Stanić

Delegatskim pitanjima i verifikacijom mandata "delegatu iz reda srpskog naroda" iz Posavskog kantona Elvisu Živkoviću danas je u Sarajevu počela sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

 Sarajevo: Verifikovan mandat "Srbinu" Elvisu Živkoviću Izvor: Samir Cacan, MONDO

Riječ je o mandatu sa izbora 2018. godine. Protiv ovog imenovanja je u oktobru 2019. godine predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Odžaku bio Damir Ivetić koji je rekao da Srbi sa prostora Posavskog kantona očekuju da član Posavske stranke Elvis Živković, "navodni Hrvat koji se izjasnio kao Srbin", neće biti imenovan za potpredsjednika Skupštine ovog kantona i delegata iz reda srpskog naroda u Domu naroda FBiH.

Živković se na izborima 2012. godine izjasnio kao Hrvat, a pred opšte izbore 2018. godine se izjasnio da je Srbin i u skladu sa Izbornim zakonom BiH, učestvovao na izborima za Skupštinu Posavskog kantona.

Možda će vas zanimati

Delegati Doma naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) trebali bi danas da po hitnom postupku razmatraju Prijedlog zakona o zanatstvu i srodnim djelatnostima, a riječ je o zakonskom aktu koji predstavlja veliki doprinos suzbijanju sive ekonomije.

Dom naroda je prihvatio da na dnevni red današnje sjednice bude uvršteno razmatranje Prijedlog zakona o njegovateljima u FBiH po skraćenom postupku.

Pred delegatima će se naći informacije o epidemiološkoj situaciji tokom maja i juna u vezi sa kovidom 19, sa prijedlogom preporuka Kriznog štaba federalnog Ministarstva zdravlja, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o poljoprivredi po skraćenom postpuku, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima i Prijedlog zakona o posredovanju u prometu nekretnina.

Na dnevnom redu je i Odluka o razrješenju i imenovanju članova Komisije za vrijednosne papire FBiH, koja nikako ne funkcioniše od novembra prošle godine jer je jedan od njenih članova otišao u penziju.

(Srna, Mondo)

Pročitajte još

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE