• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Ne znam šta je Komšić rekao, ali sjednice nije bilo

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Beogradu da nije prisustvovao sjednici Predsjedništva BiH, koju je telefonski sazvao Željko Komšić u vezi sa imenovanjem članova Upravnog odbora Centralne banke.

 Dodik o telefonskoj sjednici Predsjedništva BiH Izvor: Tanjug/Strahinja Aćimović

Dodik kaže da je odbio telefonsko zasjedanje.

"Ne znam šta je Komšić rekao, nisam prisustvovao sjednici Predsjedništva BiH, niti ću prisustvovati. Juče je bio zahtjev za telefonskom sjednicom, ja sam odgovorio putem svoje službe da nisam za tu sjednicu. I jedino moje učešće je u tome to što sam odbio telefonsko zasjedanje", rekao je Dodik.

Dakle, dodao je on, da bi se zakazala telefonska sjednica moraju se saglasiti sva tri člana Predsjedništva.

"Ja nisam bio tamo, nije zakazana i nije ni održana", izjavio je Dodik novinarima uoči skupa "Inckov zakon – kraj Srpske ili raspad Bosne" u organizaciji informativno-političkih portala "Sve o Srpskoj" i "Fakti", uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Istakavši da oni sada imaju mogućnost da zakažu vanrednu sjednicu, koja opet može da bude uz saglasnost sva tri člana Predsjedništva, Dodik je naveo da je isto tako protiv i te vanredne sjednice.

"Naime, riječ je o tome da se sada odjednom, promptno, pojavljuje problem Upravnog odbora Centralne banke BiH, a oni žele da se to riješi. Naravno, odluka Skupštine Republike Srpske je za mene važnija, nego ta odluka", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, u trećoj varijanti, ako zakažu redovnu sjednicu, onda on mora da bude na toj sjednici da bi glasao protiv, jer ako glasa protiv, onda nema odluke, pošto mora konsenzusom da se odlučuje o tome.

Dodik je podsjetio da je u zaključcima Skupštine Srpske i u dogovoru /stranaka u Srpskoj/ rečeno da on kao srpski član Predsjedništva neće prisustvivati radu tog tijela, osim na sjednicama gdje treba spriječiti donošenje odluke.

"Da bi se potegao vitalni interes, ja moram da prisustvujem sjednici, da budem protiv, a na drugoj sjednici kada se vrati ta tačka dnevnog reda da budem protiv i da potegnem vitalni interes", napomenuo je Dodik.

Onda, dodao je on, stvari idu na Skupštinu Srpske, koja se pokazuje kao krajnje mjesto odluke.

Iz Komšićevog kabineta ranije je saopšteno da je Dodik učestvovao u radu Predsjedništva i glasao protiv prijedloga imenovanja članova Upravnog odbora Centralne banke, ali da je preglasan, te da su članovi tog odbora potvrđeni.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE