• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džaferović: BiH ne koristi dovoljno trgovinski sporazum sa Turskom

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je danas nakon sastanka članova Predsjedništva s predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom da su ta zemlja i njen predsjednik bitan faktor u stabilnosti Balkana.

 presica,1 Izvor: Predsjedništvo BiH

Dodao je da je BiH na evropskom i NATO putu ali da je veoma važna i saradnja s Turskom, koja je i sama na evropskom putu i članica je NATO-a.

Džaferović je podsjetio da su s Turskom potpisani sporazumi o saradnji u oblasti infrastrukture, a da se on lično zalaže da izgradnja autoputa Sarajevo - Beograd počne na što više mjesta u BiH, i na sjevernoj i na južnoj konekciji.

Istakao je da je potpisan i Sporazum o slobodnoj trgovini u kojem postoje mnoge neiskorištene mogućnosti za BiH, za šta će se BiH morati dodatno organizovati da ih iskoristi.

"Takođe, na BiH je da pomogne turskim kompanijama u BiH koje se suočavaju s problemima u poslovanju," kazao je Džaferović.

Potcrtao je da su BiH potrebni mir, stabilnost i funkcionisanje institucija u skladu s Dejtonskim sporazumom, a da priče "o mirnoj disoluciji samo dovode do destabilizacije koja nikome nije u interesu."

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE