• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plavšić: Zahtjev za smjenu Dodika gaženje međunarodnog prava

Autor Dušan Volaš

Nekadašnji predsjednik Republike Srpske Biljana Plavšić istakla je da je prijedlogom bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika DŽaferovića upućenom Kristijanu Šmitu da smijeni srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika uveliko pogaženo međunarodno pravo.

 Plavšić: Zahtjev za smjenu Dodika gaženje međunarodnog prava Izvor: Mondo/Goran Sivački

"Kad bi tako bilo u drugim zemljama, ovako kao što je kod nas, mislim da bi onda u nastavni program Pravnog fakulteta umjesto međunarodnog prava trebalo uvesti predmet međunarodna sila. To je samo manifestacija međunarodne sile", rekla je Plavšićeva.

Ona smatra da DŽaferović ne bi mogao da iznese ovaj zahtjev da nema podršku dijela Zapada.

"Interesuje me kakva će biti reakcija Kristijana Šmita na ovo, kao i povodom skandalozne stvari koju je napravio Valentin Incko svojim odlaskom i nametnutim zakonom o negiranju genocida. Međutim, da li će iz toga Šmit izvući neku pouku, vidjećemo, ipak je i on samo eksponat jedne politike", rekla je Plavšićeva za beogradski dnevni list "Kurir".

Ona ističe da joj je žao zbog svega što se dešava u BiH i da su Republika Srpska i Federacija BiH po Dejtonu mogle odlično da funkcionišu.

"Ja sam od onih koji su smatrali da je Dejtonski sporazum najbolje rješenje, ali tom prilikom sam gledala najbolje rješenje ne samo za moj narod nego uopšte, za sve građane BiH. Da se samo stvari vrate na iskonski Dejtonski sporazum, mir božji bi bio, bilo bi napretka te zemlje", zaključila je Plavšićeva.

(Srna/Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE