• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Manjači počela nova vojna vježba, učestvuje više od 1.000 vojnika (VIDEO)

Autor Dušan Volaš

Postrojavanjem i smotrom Bataljonske grupe lake pješadije Oružanih snaga BiH u kasarni "Mika Bosnić" na Manjači, danas je počela četvorodnevna vježba u kojoj učestvuje više od 1.000 vojnika s ciljem ocjenjivanja po NATO konceptu operativnih sposobnosti.

 Manjača vojna vježba "Kombinovani napor 21" Izvor: Ministarstvo odbrane

Vježba je pod nazivom "Kombinovani napor 21", a riječ je o "SEL dva" ocjenjivanju, čiji je cilj da izvrši provjeru i ocjenu operativne sposobnosti deklarisane jedinice, odnosno da se u realnom vremenu izvrši uvježbavanje tehnike i procedura koje se odnose na eventuelno učešće u međunarodnim operacijama podrške miru i izgradnju borbene spremnosti Oružanih snaga BiH sa NATO standardima.

Smotru je izvršio komandant Operativne komande Oružanih snaga BiH general-major Radovan Ilić, a prisustvovali su zamjenik komandanta Operativne komande Oružanih snaga BiH za operacije brigadir Mirzet Lubenović i komandant Komande za obuku i doktrinu brigadir Slaven Blavicki, koji je ujedno i direktor vježbe.

Raport general-majoru Iliću o spremnosti jedinice za ocjenjivanje predao je major Enis Herić, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Tokom vježbe poštuju se sve epidemiološke i higijenske mjere koje su propisale nadležne institucije s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

...
Izvor: Ministarstvo odbrane BiH

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE