• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stevandić o hapšenju Zeljkovića: Riječ je o biranju mete

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

"Jasno je da je riječ o biranju mete, a ne o kriminalu koji se istražuje," rekao je predsjednik US Nenad Stevandić komentarišući privođenje direktora Instituta za javno zdravstvo Branislava Zeljkovića koji je kadar ove partije.

 Nenad Stevandić o hapšenju Branislava Zeljkovića Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Stevandić kaže da je dokumentacija iz Instituta izuzimana u posljednjih godinu dana više puta.

''Izuzela je i SIPA za Tužilaštvo BiH koje nije sprovelo nikakvu istragu i izuzimao je i MUP u dva navrata, oko svih stvari koje je radio Institut i niko nikada nije rekao da je bilo ko osumnjičen."

Kaže da se podigla medijska haranga na Zeljkovića i da su pojedini političari priželjkivali da bude uhapšen, misleći da će oni (u Ujedinjenoj Srpskoj) "da ćute." Smatra da je sve pokušaj zasjenjivanja onog što se juče dešavalo u Republici Srpskoj, proslave 15. septembra.

''Odabrana je najuspješnija zdravstvena institucija u Republici Srpskoj koja je dala nemjerljiv doprinos i koja je odlikovana jer je njen direktor sjajno radio," napomenuo je Stevandić.

Osvrćući se na imovinsko stanje direktora Instituta, predsjednik Ujedinjene Srpske je rekao da Zeljković  vozi "starog opela" i da nema ''nikakav penthaus."

"Da li nekome smeta rast Ujedinjene Srpske ili pokušava da ubaci klip u koaliciju...'', pitao se Stevandić, misleći na vladajuću koaliciju u RS čiji dio je i Ujedinjena Srpska.

Na kraju, najavio je da će napraviti proslavu kada Zeljkovića oslobode, iako ne želi da s upliće u rad tužilaštva.

"Zalagao sam se da se specijalno tužilaštvo ukine, jer njihov rad je do sad bio katastrofalan i ne isključujem ni mogućnost da se radi o njihovoj osveti . Zeljkovića neće biti teško braniti i ne sumnjam u njegovu pravičnost, ali i Ujedinjena Srpska ima izvrsne pravnike koji mzu stoje na raspolaganju," rekao je Stevandić.

Direktor Instituta za javno zdravstvo RS, Branislav Zeljković, priveden je u okviru istrage MUP-a Republike Srpske i Republičkog javnog tužilaštva sa ciljem otkrivanja zloupotreba oko nabavke medicinske opreme u Republici Srpskoj tokom pandemije virusa korona.

U akciji su obavljeni pretresi u Institutu za javno zdravstvo i na više lokacija u Banjaluci. Zeljković je juče bio nedostupan, ali sinoć se sam javio policiji.

Stevandić je danas rekao da Zeljković nije pobjegao već se nalazio na lječenju u Srbiji i bio u stalnom kontaktu sa MUP i Specijalnim tužilaštvom.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Prpa aa

Ti si sledeci ...

Zole

Možda i ti imaš masla na glavi,zato ga štitiš

MONDO REPORTAŽE