• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je Dalibor Pavlović? Od čovjeka za sigurne glasove SNSD, do nesigurnog gradonačelnika

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je gradonačelniku Prijedora Daliboru Pavloviću da danas mora podnijeti ostavku zbog fotografija koje su isplivale u javnost i žestoko kompromitovale gradonačelnika trećeg po veličini grada u RS.

 Ko je Dalibor Pavlović? Od čovjeka za sigurne glasove SNSD, do nesigurnog gradonačelnika Izvor: SNSD

Pavlović se juče oglasio i rekao da su viber prepiske i slike montirane i da je angažovao advokate povodom cijelog slučaja.

Rukovodstvo stranke ipak smatra da je ''kap prelila čašu'', bar u ovom slučaju.

Ko je Dalibor Pavlović?

Dalibor  Pavlović je rođen 01.07.1981. godine u Prijedoru gdje je završio osnovnu i srednju školu.

Pohađao "Evropski univerzitet" u Beogradu i tamo stekao zvanje diplomiranog ekonomiste. Master studije pohađao je na "Fakultetu poslovne ekonomije" i stekao zvanje master ekonomije.

Od 2010. do 2017. godine bio je zaposlen u Fondu zdravstvenog osiguranja RS, Filijala Prijedor, na poslovima glavnog kontrolora sekundarne zdravstvene zaštite, a kasnije je bio rukovodilac Filijale Prijedor. S tog mjesta preselio se u fotelju gradonačelnika 2020. godine.

Na taj način postao je prvi gradonačelnik Prijedora koji nije iz stranke DNS, koja je ''suvereno vladala'' Prijedorom 16 godina, u vrijeme stabilne koalicije Marka Pavića i Milorada Dodika.

Pavlović se u SNSD učlanio 2004. godine i prvo je bio agnažovan o organizaciji mladih (MSD). Do 2014. godine obavljao je posao u Izvršnom odboru MSD.

U Skupštinu Grada Prijedor za odbornika je biran u 3 mandata, počevši sa 2008. godinom.Zanimljivo je da je na opštim izborima 2014. i 2018. godine bio tzv. koordinator za sigurne glasove SNSD u Gradskom izbornom štabu.Član je Glavnog odbora SNSD, kao i Predsjedništva i Izvršnog komiteta GO SNSD Prijedor.

Vidjećemo da li će ostati na stranačkim funkcijama.

U biografiji na svom sajtu pohvalio se i učešćem na seminarima koje su organizovale Fondacije "Nenad Baštinac", "Friedrich Ebert Stiftung (FES)", "International Republican Institute (IRI)" i "National Democratic Institute (NDI)."

Oženjen je i otac dvoje djece.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Real

SNSd u Prijedoru ima višegodišnji problem jer su stranku zarobili loši kadrovi Pavlović i Bursać. Provjetravanje ne bi škodilo. Obrazovani kadrovi, kandidovati žensko, prva gradonačelnica. Imaju dobre kadrove

MONDO REPORTAŽE