• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istraga zbog ''Napada na ustavni poredak'': Nešić pozvan u Tužilaštvo BiH

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza, Nenad Nešić odazvaće se pozivu Tužilaštva BiH da 21. decembra da izjavu po predmetu "Napad na ustavni poredak" za koji mu je stigao poziv, saopšteno je iz DNS.

 Nešić pozvan u Tužilaštvo BiH Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Kao odgovoran čovjek uvijek sam dostupan pravosudnim organima. Na žalost, vjerujem da je ovo više politički nego pravosudni postupak. Odbrana Republike Srpske može biti samo odbrana, a ne narušavanje ustavnog poretka. O svemu ću blagovremeno obavijestiti javnost", istakao je Nešić.

U pozivu koji je uručen predsjedniku DNS od strane Tužilaštva BiH navodi se da se pred Tužilaštvom vodi predmet protiv nekoliko osoba zbog sumnje za počinjenje krivičnog djela "Napad na ustavni poredak" i da se gospodin Nešić poziva da da izjavu u svojstvu svjedoka.

U Tužilaštvu BiH nismo uspjeli da saznamo o kojem predmetu se radi.

Federalni mediji pišu da je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine ranije ovog mjeseca formiralo predmet koji se odnosi na odluku Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) o formiranju entitetske agencije za lijekove i medicinska sredstva.

Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske usvojen je 20. oktobra na 22. posebnoj skupštinskoj sjednici, a NSRS je saopštila da je odgovorila na zahtjev Tužilaštva BiH da dostavi dodatne informacije o ovom zakonu.

U odgovoru je navedeno i da Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske još nije stupio na snagu, jer su u postupku Ustavom Republike Srpske propisane procedure.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE