• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mediji: SAD planiraju sankcije za još 52 osobe iz RS, ali i Federacije BiH

Autor Dušan Volaš

Prema tom izvoru, brojku od 52 imena kompletiraće političari i tajkuni, ne samo iz Republike Srpske, već i Sarajeva i BiH

 Mediji: SAD planiraju sankcije za još 52 osobe iz RS, ali i Federacije BiH Izvor: Profimedia

SAD bi u narednom periodu mogle da uvedu sankcije osobama sa nižih nivoa vlasti ili direktnim izvršiocima koruptivnih djela, posebno ljudima ili kompanijama koje su "na terenu" provodile djela koja se stavljaju na teret srpskom članu predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, prenio je sarajevski portal Klix.ba.

Prema tom izvoru, brojku od 52 imena kompletiraće političari i tajkuni, ne samo iz Republike Srpske, već i Sarajeva i BiH.

Vlasti SAD su 5. januara proširile sankcije za člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, banjalučku Alternativnu televiziju, bivšeg predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) Milana Tegeltiju i njegovu suprugu, kao i predsjednika Pokreta demokratske akcije (PDA) i direktora rudnika Banovići Mirsada Kukića.

Sankcije uvedene Dodiku i ATV-u usmjerene na imovinu i finansijske tokove, dok je bračnom paru Tegeltija i Kukić zabranjen ulazak u SAD.

Dodika je ranije sankcionisalo i Ministarstvo spoljnih poslova SAD-a, zbog čega nije mogao dobiti vizu za tu zemlju.

Prema novim sankcijama, osim za ugrožavanje Dejtona i urušavanja državnih institucija, Dodik se tereti da je uspostavio "patronažnu mrežu" u BiH i regionu, od koje imaju koristi on i njegovi saradnici.

Kao jedan od primjera njegovih koruptivnih radnji je to što je davao vladine ugovore i monopole u Republici Srpskoj direktno bliskim poslovnim saradnicima.

Dodik se svojim koruptivnim prihodima bavio podmićivanjem i dodatnim koruptivnim aktivnostima kako bi ostvario svoje lične interese na štetu građana u Republici Srpskoj, navedeno je u obrazloženju sankcija.

Beta

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Op

Dali će a trebali su bakiru prvom,jednom i jedinom,uvesti sankcije.

...

Nek uvode federaciji.

MONDO REPORTAŽE