• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čubrilović potvrdio da nije stigao zahtjev za sazivanje posebne sjednice i poručio "Uvažavamo stav predsjednika Srbije"

Autor Brankica Spasenić

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović kazao je danas da još nisu dobili zahtjev za sazivanje posebne sjednice skupštine.

 Čubrilović potvrdio da nije stigao zahtjev za sazivanje posebne sjednice i poručio "Uvažavamo stav predsjednika Srbije" Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Kako je ranije najavio predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, posebna sjednica bi trebalo da bude u februaru a u vezi razmatranja (ne)učestvovanja srpskih predstavnika u radu bh. institucija.

"Zahtjeva još nema. Mislim da će doći prvo do redovne sjednice, a sada je redovna pauza. Kada se zahtjev uputi, sazvaćemo kolegijum" rekao je Čubrilović.
On je istakao da su raniji skupštinski zaključci da je uslov za povratak u bh. institucije povlačenja Inckovog zakona o zabrani negiranja genocida i odluka Ustavnog suda BiH.

On je komentarišući molbu predsjednika Srbije Akeksandra Vučića da predstavnici RS učestvuju u radu bh. institucija, rekao da oni jesu učestvovali u radu "kad god je došlo do ugrožavanja interesa RS i njene pozicije".

"Sigurno da se svaki put dobro sagleda i uvažava stav predsjednika Srbije i nema razloga da i ova molba ne bude razmotrena, a odluku će donijeti politički predstavnici RS- izjavio je Čubrilović.
Govoreći o protekloj godini, Čubrilović je kazao da je ona bila "specifična".

Naveo da se to odnosi na rad u uslovima korone, te da je urađeno mnogo u zakonodavnom i tematskom dijelu što je bilo uzrokovano stvarima koje su ugrožavale RS unutar BiH i Dejtonski sporazum.
" I danas niko ne govori o uzrocima zašto je to tako bilo nego o posljedicama.

Vjerujem da će i ovaj krizni period biti iza nas, iako ulazimo u izbornu godinu koja će sigurno biti turbulentna", rekao je. Čubrilović je apelovao na sve da smire situaciju.

"Ima načina da se sve ovo prevaziđe i da budemo konstruktivni. Nemojte da parcijalno rješavajući probleme dovodimo ovu zemlju u još težu situaciju, a naše građane na razmišljanje da je bolje napustiti ovu zemlju nego ostati i boriti se", poručio je Čubrilović.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE