• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Višković: Niko neće biti zaštićen za dešavanja u Domu "Rada Vranješević"

Autor Dušan Volaš

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je da niko neće biti zaštićen u vezi sa dešavanjima u Domu za djecu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" u Banjaluci, a nadležne je pozvao da počinioce ovog gnusnog djela maksimalno kazne.

 Višković: Niko neće biti zaštićen za dešavanja u Domu "Rada Vranješević" Izvor: Vlada Republike Srpske

Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka danas je dostavljen izvještaj protiv lica čiji su inicijali A.K. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina. Prema i dalje nepotvrđenim informacijama, riječ je o radniku Doma "Rada Vranješević".

Višković je rekao da je putem resornog ministarstva formirana stručna komisija koja će izvršiti nadzor u Domu da bi se vidjelo od kada to traje i u kom obimu.

"Niko neće biti zaštićen. I kao predsjednik Vlade i kao čovjek tražiću maksimalnu odgovornost svih koji su na neki način svojim neradom doprinijeli da dođe do jedne takve gnusne radnje, pogotovo u ustanovi kao što je Dom `Rada Vranješević`", rekao je Višković za RTRS.

On je dodao da će već u ponedjeljak, kada se završi stručni nadzor, kada budu imali sve činjenice, svi koji su bili uključeni u takve aktivnosti svojim nečinjenjem ili radnjama koje je trebalo da preduzmu po službenoj dužnosti, a nisu, biti sankcionisani.

Višković je pozvao nadležne organe da kazne počinioce ovog gnusnog djela da maksimalno kazne.

"Ne može se tolerisati da ima takvih ljudi, da rade u takvim ustanovama i da su spremni da učine takvo djelo", istakao je Višković.

On je dodao da djeca treba da budu zaštićena na svakom mjestu, ne samo u Domu "Rada Vranješević", ali je istakao da treba imati razumijevanja jer su to djeca bez roditeljskog staranja kojima treba dodatna pažnja i ljubav, a ne takve stvari koje su pojedinci spremni da urade.

"Tražiću maksimalnu odgovornost za takve ljude", istakao je Višković i dodao da će se učiniti sve da oni koji su odgovorni i odgovaraju.

Srna

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE