• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zoran Tegeltija se obratio Kinezima preko državne televizije

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija izjavio je za Kinesku državu televiziju da su bilateralni odnosi BiH i Kine na izuzetno visokom nivou i da ne postoji nijedno otvoreno pitanje između ovih država.

 Zoran Tegeltija se obratio Kinezima preko državne televizije Izvor: Mondo - Brankica Spasenić

"Narodna Republika Kina je pod vođstvom Komunističke partije Kine uradila mnogo toga na političkoj transformaciji i postala svjetska ekonomska sila, ali i glas mira i stabilnosti na globalnom planu", poručio je Tegeltija.

Tegeltija je izrazio poštovanje prema naporima koje Kina čini na promociji mira i jednakosti svih naroda, te zahvalio na velikoj podršci ove zemlje građanima BiH.

Predsjedavajući Savjeta ministara, koji će prisustvovati otvaranju Zimskih olimpijsklih igara u Pekingu, čestitao je narodu i rukovodstvu Kine nastupajuću novu godinu.

"Uvjeren sam da će godina Vodenog Tigra donijeti pokretačku energiju, snagu i hrabrost da zajedničkim snagama prevaziđemo sve buduće izazove", istakao je Tegeltija.

Tegeltija je naveo da je počastvovan što će lično, na poziv rukovodstva Kine, prisustvovati značajnom događaju ne samo za Kinu, već i za cijeli svijet – otvaranju Zimskih olimpijskih igara.

"Ovogodišnje Zimske olimpijske igre, na kojima učestvuje više od 3.000 sportista iz 109 zemalja svijeta, održavaju se u otežanim uslovima izazvanim pandemijom kovida 19, ali sam čvrsto uvjeren da će izuzetni napori naših domaćina pokazati sposobnost, veličinu i snagu Kine da i u izazovnim vremenima odgovori visokom zahtjevu kakav je organizacija Olimpijskih igara",naglasio je Tegeltija.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Ubrzo ćemo putarinu plaćati u Juanima

MONDO REPORTAŽE