• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nešić o neuspjelim pregovorima federalnih partija: Srpska ne smije biti talac FBiH

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić, komentarišuči jučerašnje neuspjele pregovore federalnih partija oko izmjene Izbornog zakona BiH, kaže da se Ustav FBiH mora mijenjati

 Nešič o pregovorima federalnih partija o izmjena izbornog zakona Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Nešić tvrdi da svi politički faktori iz Republike Srpske ne smiju dozvoliti da se problemi Federacije prebacuju na nivo BiH i Ustav BiH.

"Možete li zamisliti kakva bi se ujudurma podigla da Republika Srpska skoro četiri godine nakon izbora nije implementirala rezultate izbora? Vlada Federacije, s druge strane, spornog je legitimiteta od 2018.godine i kako stvari stoje takva će i ostati još dugo, dugo. Ljudski mogu razumjeti sasvim legitiman zahtjev hrvatskog naroda da im drugi ne biraju predstavnike i ako nešto sruši BiH to je želja lidera SDA za dominacijom i unitarizacijom. Nije ni demokratski ni ljudski drugima podmetati kukavičija jaja, i ta obmana će im doći na naplatu", konstatovao je Nešić.

Ističe da nema nijednog razloga da izbori ne budu održani u oktobru.

"Izbore ne žele samo oni koji bi na stanju haosa da sačuvaju vlast jer su svjesni da gube podršku i da opstaju samo na sukobima i tenzijama",  smatra Nešić.

Naglašava da je Republika Srpska je jedini funkcionalan dio BiH, zahvaljujući Dejtonskom mirovnom sporazumu i svom Ustavu, kao i svom Izbornom zakonu.

"Srpska ne smije biti talac Federacije i neriješenih odnosa unutar tog entiteta, a građani BiH ne mogu biti taoci nerealnih ambicija SDA. Izbori moraju biti održani u zakonom propisanom roku, a građani dobiti mogućnost da izaberu one koji će umesto sukoba i prošlosti, donjeti dogovor i budućnost", zaključio je Nešić.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE