• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik savjetovao građanima da malo ugase motore: Svi voze automobile, a jadikuju

Autor Dragana Božić

Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a sinoć je u emisiji Telering, između ostalog, komentarisao i poskupljenje goriva te najavu ukidanja akciza na gorivo.

 198210.jpg Izvor: RTRS

"Slušajte, nisam ja valjda jedini koji ovdje ima oči. Ali ja vidim da je veća gužva, svi su u automobilima, niko nije zaustavio automobil jer je cijena povećana s 2,30 na 3,20 KM. Svi voze automobile i svi se zadnji toga odriču. Ako je to toliki udar, prvo se ugasi motor je li tako? Pa se ne vozi onoliko koliko se vozilo. Danas ne možete da uđete ni u jedan naš grad i izađete", rekao je Dodik gostujući na RTRS-u.

Dodik smatra da je gorivo u RS i dalje jeftinije ili jednako kao u Srbiji i Hrvatskoj koje su ukinule akcize na naftu i naftne derivate.

"Ako skinemo (akcize) na rubnim dijelovima (blizu granice sa drugim zemljama), svu naftu će nam povući, koju smo velikom mukom tražili od ruske kompanije. Ako bi potrošnja došla iz Srbije i Hrvatske, mi bi izgubili zalihe. Moramo se odnositi odgovorno prema oovome, domaćinski, a ne da idemo kako skače opozicija", kazao je.

Dodik je zatim uputio savjet građanima.

"Svi možemo pomalo ugasiti automobil. Izađite u ovaj grad (Banjaluka) i vidite ko se vozi gradskim prevozom, ima li ih? Veoma malo, ima, ali nije to ta vrsta priče. Ja kad sam išao u srednju školu morao sam propustiti lokal, kako smo ih zvali, jer ima previše ljudi. Sada u oba smjera Banjaluke, četiri trake su prepune. Ne tvrdim da to ne treba, ali nemoj da jadikujete. Naša priča je da osiguramo dovoljno nafte i naftnih derivata i to radimo", poručio je.

(Mondo/Klix.ba)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 9

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

77

Moraju ljudi na posao ici isto ko i drugi.

Gu

Onaj ko para nema ,reduciraće vožnju.Ostaće više za vas bogatune.

Revolucionar

Slijede ti izbori na kojima ćeš postati bivši, lopovčino! A onda ćeš iz zatvora komentarisati. I ti i tvoja uža i šira porodica. Sviraćete klavir.

Prekidac

A dje se ti gasis, majke ti ?

Jaaa

Tri stanice gradskim prevozom 1,80 KM, automobilom,0, 2 l znači 0,6 KM, zašto gasiti?

MONDO REPORTAŽE