• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tegeltija: Da mi se dostavi i javno objavi spisak osoba kojima je zabranjen ulaz u BiH

Autor Dragana Božić

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija zatražio je od Ministarstva bezbjednosti i Službe za poslove sa strancima BiH da mu u što kraćem roku dostavi spisak stranih državljana kojima je zabranjen ulazak u BiH sa jasno navedenim razlozima zabrane.

 Tegeltija traži da mu se dostavi spisak osoba kojima je zabranjen ulaz u BiH Izvor: Srna/Snježana Lepir

"Budući da kao predsjedavajući Savjeta ministara nisam obaviješten o spiskovima stranih državljana kojima se zabranjuje ulazak u BiH, tražim od vas da mi isti dostavite u što kraćem roku", istakao je predsjedavajući Savjeta ministara u dopisu.

Tegeltija je naglasio da je Služba za poslove sa strancima BiH Zakonom ovlaštena da vodi i ažurira tzv. Registar određenih stranaca, na osnovu provjera nadležnih institucija.

"Kako određene zabrane ulaska izazivaju različite konotacije prema licima kojima se zabranjuje ulazak, tako i uznemirenost i revolt na teritorije Republike Srpske, insistiram da mi hitno dostavite evidenciju lica kojima je zabranjen ulazak na teritoriju BiH, sa jasno navedenim razlozima zabrane ulaska. Takođe, potrebno je dostaviti i podatke o čijim državljanima je riječ", navodi se u dopisu koji je u posjedu Srne.

S obzirom na to da nije riječ o podacima koji imaju stepen tajnosti, niti bi smjele biti tajna, Tegeltija je naglasio da insistira da se navedena evidencija sa traženim podacima javno objavi.

Predsjedavajući Tegeltija je istakao da podržava zabranu ulaska kriminalcima, te pozvao nadležne službe da ne zabranjuju ulazak u BiH intelektualcima, akademicima i slobodomislećim ljudima. 

Podsjećamo, direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić rekao je danas da se u bazi Registra određenih stranaca (ROS) nalaze imena oko 300 ljudi kojima je zabranjen ulazak u BiH, među kojima je i 27 državljana Srbije.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE