• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvaničnici BiH uputili telegrame saučešća povodom teške rudarske nesreće u Srbiji

Autor Dragana Božić

Zvaničnici BiH uputili su telegram saučešća predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić, povodom teške rudarske nesreće u rudniku "Soko", gdje je osam rudara izgubilo život, a još 18 povrijeđeno.

 viber_image_2022-04-01_12-55-14-604.jpg Izvor: Mondo/Agencije

Telegram predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću upitila je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

"Sa dubokim žaljenjem primila sam vijest o teškoj rudarskoj nesreći koja se dogodila u rudniku mrkog uglja "Soko" kod Sokobanje u kojoj su živote izgubili rudari dok su obavljali teške i zahtjevne poslove. Molim Vas da porodicama tragično nastradalih rudara prenesete izraze najiskrenijeg saosjećanja, a povređenima želje za brz i uspješan oporavak", navedeno je u telegramu saučešća predsjednice Srpske, Željke Cvijanović.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je telegram saučešća predsjednici Vlade Srbije Ani Brnabić.

"Duboko sam potresen viješću o nesreći, u kojoj su tragično stradali rudari u Rudniku "Soko" kod Sokobanje. Ova tragedija duboko je pogodila i ožalostila sve nas u Republici Srpskoj, koji istinski saosjećamo sa porodicama nastradalih. U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg i iskrenog saučešća. Molim Vas da izraze saučešća prenesete porodicama nastradalih rudara i kolektivu Rudnika "Soko". Želim brz i uspješan oporavak povrijeđenim rudarima i njihov što skoriji povratak svojim porodicama",navodi se u telegramu Viškovića.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

"Sa velikom tugom i žaljenjem me zatekla vijest o nesreći koja je u rudniku mrkog uglja "Soko" odnijela živote osam rudara. Molim Vas da izraze mog saučešća prenesete porodicama poginulih rudara, a povrijeđenim rudarima poželite brz oporavak", navodi se u telegramu saučešća Milorada Dodika.

Dodik navodi da s punim povjerenjem u državu Srbiju izražava nadu da će na najbolji način prevazići ovu nesreću, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Saučešće Vučiću uputili su i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

"Poštovani predsjedniče Vučiću, s dubokom tugom sam primio vijest o tragičnoj nesreći u rudniku kod Sokobanje u kojoj je život izgubilo osam rudara, a više ih je ozlijeđeno. U ime Predsjedništva BiH i u svoje osobno ime, Vama i obiteljima stradalih iskazujem izraze iskrene sućuti", naveo je Šefik Džaferović.

Zamolio je Vućića da povrijeđenima prenesete želje za što bržim oporavkom, a spasilačkim službama i liječnicima koji su prvi priskočili u pomoć nakon nesreće izraze podrške.

Željko Komšić je izražavajući iskreno saučešće naveo da je rudarski posao je težak i zahtjevan, a da "nažalost sa sobom nekada nosi neizvjesne i tragične posljedice".

"Porodicima preminulih upućujem najiskrenije saučešće, a povrijeđenim rudarima želim uspješan i brz oporavak", naveo je Komšić.

(Mondo/Agencije)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE