• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lideri regiona čestitali Makronu na pobjedi

Autor Dragana Božić

Lideri regiona čestitali Emanuelu Makronu i Robertu Golobu na pobjedi na izborima u Francuskoj i Sloveniji.

 Lideri regiona čestitali Makronu na pobjedi Izvor: Shutterstock

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović čestitao Emanuelu Makronu i Robertu Golobu na pobjedi na izborima u Francuskoj i Sloveniji.

“Poštovani predsjedniče Makron, upućujem Vam čestitke povodom ubjedljive pobjede na izborima u Republici Francuskoj. Vaša pobjeda je izuzetno značajan signal, koji su građani Francuske demokratski iskazali, u ovom delikatnom trenutku za Evropu kao i cijeli svijet. Vjerujem da ćemo nastaviti unapređivati i jačati prijateljske odnose naših država, na korist naših građana, kao i da će Bosna i Hercegovina, uz snažnu podršku Francuske, napredovati na svom putu ka Evropskoj uniji i NATO savezu”, navodi se u Džaferovićevoj čestitci Makronu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je uputio čestitku i Robertu Golobu čija je stranka pobjednik parlamentarnih izbora u Sloveniji.

“Poštovani gospodine Golob, primite moje srdačne čestitke na pobjedi na parlamentarnim izborima u Republici Sloveniji. Vjerujem da će Republika Slovenija i Bosna i Hercegovina kao dvije prijateljske države, koje imaju izuzetno snažne veze, nastaviti razvijati i jačati svoje odnose, kao i da ćemo imati podršku na našem evroatlanskom putu. Radujem se budućoj saradnji”, piše Džaferović u čestitci Golobu.

I srpski član Predsjedništva BiH čestitao je Makronu pobjedu na svom Twitter nalogu.

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković je također čestitao Makronu na pobjedi.

“Iskrene čestitke predsjedniku Makronu na jasnoj pobjedi na predsjedničkim izborima. To je dobra vijest za Francusku, za Evropu i za hrvatsko-francusko strateško partnerstvo i nastavak jačanja naših bilateralnih odnosa“, napisao je Plenković.

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je takođe danas čestitku predsjedniku Republike Francuske Emanuelu Makronu povodom pobjede na predsjedničkim izborima.

“Poštovani gospodine predsjedniče, dragi prijatelju, primite srdačne čestitke povodom ponovnog izbora za predsjednika Republike Francuske. Povjerenje koje su Vam građani i ovoga puta ukazali, nesumnjivo potvrđuje da je Vaše vođstvo zasnovano na onim načelima i vrijednostima koje su duboko ukorijenjene u narodu Francuske. Sloboda, jednakost i bratstvo i jesu neprolazni i univerzalni principi čije suštine svi treba da se podsjetimo, pogotovo u sadašnjem istorijskom trenutku, možda više nego ikada prije“, kazao je Vučić te dodao:

“Dijeleći upravo ove vrijednosti, Srbija i dalje ostaje posvećena jačanju odnosa sa Francuskom, koji su zasnovani na tradicionalnom prijateljstvu i strateškom partnerstvu. Sa Vašim ponovnim izborom za predsjednika, uvjeren sam da su srpsko-francuski odnosi na dobrom putu da dosegnu nove granice“.

Dodao je da Francuska može da računa na Srbiju kao na iskrenog prijatelja i partnera.

“Uvjeren sam da i mi možemo da računamo na podršku Vaše zemlje, u korist mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Još jednom Vam čestitam izbornu pobjedu uz najbolje želje za dalji napredak Vaše zemlje i blagostanje svih njenih građana”, istakao je Vučić.

(Anadolija)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE