• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će biti nosioci: U Banjaluci sudar Stanivukovića, Đajića, Radovića, Čubrilovića...

Autor Marko Šikuljak

Biti nosilac liste nije samo stvar prestiža, jer izborni zakon daje određenu prednost broju na listi.

 pp.jpg Izvor: MONDO

Osobe koje su nosioci lista najčešće su prisutni u medijima, na plakatima i bilbordima, a izvjesno da postoji i direktiva stranačkom članstvu da se obavezno glasa za njih.

Na listama za Narodnu skupštinu RS u izbornoj jedinici 3, čiji najveći grad je Banjaluka, ogledaće se neka od najatraktivnijih lica političke scene.

Nosilac liste PDP izvjesno će biti gradonačelnik Draško Stanivuković, za koga se očekuje da povuče glasove za listu kao jedno od najpopularnijih ličnosti u ovoj stranci. Podjednako kao što se očekuje da će osvojiti najviše glasova na ovoj listi, očekuje se i da će mandat prepustiti i zadržati se na funkciji gradonačelnika.

Ni SNSD nije zvanično saopštio ko će nositi listu te stranke, ali je gotovo sigurno da je to Vlado Đajić. Direktor UKC je prije četiri godine imao najviše ličnih glasova na listi SNSD iako je na njoj bio broj četiri. To ga je preporučilo da bude imenovan na mjesto predsjednika gradskog odbora nakon poraza Radojičića na lokalnim izborima. Iako je od tada hiperaktivan u medijima, u NSRS se ne pamte njegovi nastupi, tako da ga niko ne prepoznaje kao narodnog poslanika.

SDS će predvoditi Milan Radović, narodni poslanik koji je to postao kao član DNS, ostvarivši tada bolji rezultat od nosioca liste Nedeljka Čubrilovića. Očekuje se da će nekadašnji direktor Nove banke ponovo uložiti značajna sredstva u kampanju.

Predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović će ponovo biti nosilac, ali ovaj put DEMOS-a, stranke na čijem je čelu.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić biće nosilac liste za NSRS, nakon što je protekli mandat proveo u PSBiH, gdje je ušao sa liste SNSD. Ovaj potez govori da US želi da se skoncentriše na republički nivo.

Novo lice na političkoj sceni je Milan Savanović, koji će biti nosilac liste Nebojše Vukanovića. Savanović je po struci veterinar, a poznat je kao učesnik i pokretač brojnih humanitarnih akcija.

Predsjednik SPS Goran Selak biće nosilac liste ove stranke u izbornoj jedinici 3. Selak je prije četiri godine bio nosilac liste SP i postao je poslanik, ali je kasnije sa dijelom kolega osnovao novu partiju.

Listu SP nosiće Velibor Stanić, koji je nakon Selakovog odlaska ponovo na čelu banjalučkog odbora. Stanić je inžinjer šumarstva i direktor Šumskog gazdinstva u Banjaluci, te odbornik u gradskoj skupštini.

Ono što nije poznato je ko će biti nosilac liste DNS, budući da je predsjednik gradskog odbora Radislav Jovičić kandidat za predsjednika Srpske, a u ovoj stranci još nisu odlučili koga postaviti na čelo liste. Ni NPS nije odlučila koga će istaći, premda je jedan od kandidata predsjednik gradskog odbora Branislav Škobo.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dani

SNSD će napraviti kardinalnu grešku ako se budu u Đajića uzdali. Čovjek je od sebe napravio sprdnju. Ali obzirom da ih je Radojičić ladno otkačio vjerovatno nemaju izbora. Sve u svemu žalost od izbora.

Ko god

@Dani Ko god bude nosilac jedno je sigurno, uvaliće se u skupštinsku fotelju i uzeti 4-5000.

MONDO REPORTAŽE