• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz PDP odgovorili Đajiću: SNSD najavljuje opoziv, ali se ne usuđuje da ga pokrene

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Reagujući na njegove jutrošnje izjave, u Gradskom odboru Partije demokratskog progresa (PDP), kažu kako Vlado Đajić nema hrabrosti da pokrene opoziv gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića.

 PDP Vlado Đajić opoziv Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

U PDP navode da Vlado Đajić koji je predsjednik GO SNSD-a, ne bira riječi, ni način u pokušajima da diskredituje gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića te da pokazuje mržnju i animozitet.

"Interesantno je da već nekoliko puta najavljuje opoziv, ali se ne usuđuje da ga pokrene i sada na talasu republičkih izbora, krijući se iza drugih, pokušava da najavi ono za šta nije imao hrabrosti proteklih 18 mjeseci. Postavlja se pitanje zašto, pored toliko najava, nisu pokrenuli opoziv do sada? Da li se toliko boje rezultata?", pitaju u PDP.

Smatraju da je "tragikomično" slušati kako se SNSD bori za urbanizam i za uređenu Banjaluku, pravdajući skidanje svih regulacionih planova sa dnevnog reda, "a upravo su oni i pod njihovim patronatom 22 godine skrnavili izgled Grada".

"Dovoljno se samo sjetiti ‘Picinog parka’ gdje je gradska imovina, zelena površina, data privatnom licu i pretvorena u džinovske zgrade koje predstavljaju arhitektonskog monstruma. Svi problemi sa urbanizmom u Banjaluci su naslijeđeni. Nema ni jedna sporna lokacija, sporna dozvola ili sporni regulacioni plan koji počinje dolaskom nove gradske administracije", piše u saopštenju PDP.

"Svjesni da ulazimo u predizbornu kampanju kada de baš i ne biraju riječi nećemo koristiti vokabular Vlade Đajića nego ćemo ostati pristojni i koristi isključivo argumente, a ne insinuacije, lažne optužbe i uvrede. Građani Banjaluke vide i osjete promjene u našem gradu. Benefite politika koji provodi Gradska uprava osjetilo je svako domaćinstvo", saopštili su iz PDP i nabrojali neke od projekata koji su završeni ili su u toku:

"Udžbenici, subvencije za prevoz, subvencije za vrtiće, izgradnja mosta u Česmi, izgradnja dvije osnovne škole, rekonstrukcija i izgradnja velikog broja saobraćajnica, izgradnja seoskih vodovoda, kulturna dešavanja i manifestacije… to je sve ono što stoji kao rezultat naspram kleveta i napada i čega se oni najviše boje".

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE