• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Američka vojska daje 23 miliona dolara za helikoptere Oružanim snagama BiH

Autor Dragana Božić

Vojska SAD će Oružanim snagama BiH uputiti 23 miliona dolara za razvoj helikopterskih kapaciteta, izjavila je danas novinarima u Sarajevu zamjenik pomoćnika ministra odbrane SAD za Rusiju, Ukrajinu i Evroaziju Laura Kuper.

 Američka vojska daje 23 miliona dolara za helikoptere Oružanim snagama BiH Izvor: MONDO

Na sastanku Kuperove sa ministrom odbrane u Savjetu ministara Sifetom Podžićem, sa saradnicima rečeno je da će SAD izdvojiti i 500.000 dolara za savremeni medijski centar koji će biti stacioniran u Domu Oružanih snaga u Sarajevu.

Kuperova je dodala da će se amrička vojna pomoć odnositi i na snage lake pješadije, te jedinica za borbu protiv sajber kriminala.

Ona je pozdravila usvajanje Budžeta institucija BiH za ovu godinu, tim prije jer će, konstatovala je, i Oružane snage BiH imati dodatnu finansijsku podršku.

Kuperova je naglasila da ova "posjeta BiH dolazi u veoma važnom trenutku za BiH i Evropu", navodeći da se bezbjednosno okruženje promijenilo zbog situacije u Ukrajini.

Podžić je rekao da je na današnjem sastanku razmatrana saradnja oružanih snaga SAD i BiH i mogućnosti njenog unapređenja.

On je naveo da "Ministarstvo odbrane i Oružane snage u BiH rade na NATO-putu", te odbacio informacije da se iz BiH u ukrajinskoj vojsci protiv Rusa bori 167 državljana BiH i da ih je 24 poginulo. 

(Srna)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE