• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nekolicina građana prespavala ispred OHR u Sarajevu (FOTO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Nekolicina građana prespavala je ispred OHR-a u Sarajevu nakon što su se završili jučerašnji protesti. Pojedinci su jutros u devet sati pokušali blokirati ulicu ispred OHR-a, međutim policija im to nije dozvolila.

 Nekolicina građana prespavala ispred OHR u Sarajevu  Izvor: Anadolija

"Njima su građani tokom noći donosili vodu i hranu, a obezbijeđene su im i deke, stolice i druge stvari koje su im bile potrebne tokom noći", objavio je Kliks.

Protesti su juče završeni oko 22:00 sata, no jedan dio građana odlučio je ne napuštati prostor ispred OHR-a. Policija je to dozvolila reorganizujući saobraćaj tako da može funkcionisati, a da ne ugrozi demonstrante.

Sinoć su demonstranti, koji su ostali ispred OHR-a, pozvali građane da se i danas od 9:00 sati priključe protestima. Policiji je prijavljeno da će protesti biti nastavljeni, međutim za sada nema planirane obustave saobraćaja u ovom dijelu Sarajeva.

"Plan je protestovati dok visoki predstavnik Kristijan Šmit ne izađe u javnost i ne demantuje da će nametnuti štetne izmjene Izbornog zakona BiH", navode na Kliksu.

Ispred zgrade Kancelarije visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu održan se protest povodom nezvaničnih najava da bi Kristijan Šmit mogao nametnuti izmjene Izbornog zakona i Ustava FBiH u vezi sa izborom za Dom naroda Parlamenta Federacije.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE