• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarstvo poljoprivrede pozvalo "Šume Srpske" da ispoštuju ugovor o snabdijevanju gradskih toplana

Autor Nikolina Damjanić

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS pozvalo je preduzeće "Šume Srpske" da ispoštuje ugovor o isporuci energenata toplanama.

 Ministarstvo pozvalo Šume RS da snabdijevaju toplane Izvor: YouTube/Screenshot

"Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske zahtijeva od JPŠ „Šume Republike Srpske“ striktno poštovanje ugovora u vezi sa snabdijevanjem gradskih toplana u Republici Srpskoj, kao i kontinuiranu isporuku ugovorenih količina drvnih sortimenata kako sezona grijanja ne bi došla u pitanje", naveli su oni.

Dodaju da je Ministarstvo poljoprivrede uputilo ranije dopis JPŠ „Šume Republike Srpske“ kojim se zahtijeva striktna i prioritetna realizacija ugovora o isporuci drvnih sortimenata za strateška preduzeća.

"Napominjemo da će, ukoliko se desi problem sa nedovoljnim snabdijevanjem svih gradskih toplana drvnim sortimentima Ministarstvo poljoprivrede tražiti odgovornost od uprave Javnog preduzeća „Šume Republike Srpske“, kao i direktora šumskih gazdinstava koja ne budu isporučila ugovorene količine i ukoliko sezona grijanja bude ugrožena", poručili su oni.

Podsjećamo, preduzeće Eko toplana tvrdi da su im "Šume Republike Srpske" dostavili 47 odsto energenata, od ukupne količine dogovorene ugovorom, te da je zbog toga upitan početak sezone grijanja u Banjaluci. 

Direktor "Šuma Republike Srpske" Slaven Gojković izjavio je ranije danas da sezona grijanja u Banjaluci neće doći u pitanje kada je riječ o obezbjeđivanju drvnog sortimenta, nakon što je banjalučko preduzeće "Eko-toplane" saopštilo da im je ugrožena sezona grijanja.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE