• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radović predstavio program za koji tvrdi da će preporoditi Srpsku

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Nosilac liste Srpske demokratske stranke za NSRS za Izbornu jedinicu 3 Milan Radović tvrdi da SDS ima spreman program za ekonomski preporod Srpske.

 Radović predstavio ekonomski program SDS Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

"SDS Republici Srpskoj donosi ekonomsku stabilnost i bolji životni standard građanima, koji im je uništen preskupim investicijama ovog režima", tvrdi Radović.

Poručio je da SDS ostaje na vrijednostima istinskog patriotizma i kaže da će realizacija SDS-ovog ekonomskog programa omogućiti privredni rast 7% godišnje.

"Mi smo izračunali da prosječne plate u Republici Srpskoj mogu biti od 1800 do 2000 KM", kaže Radović i najavljuje smanjenje poreskih opterećenja na plate sa 64 na 51%.

On kaže da ekonomski program SDS predviđa smanjenje stope PDV na 5% za osnovne životne namirnice te hranu, odjeću i opremu za bebe.

"Naš program predviđa da će minimalne penzije biti 400 KM i njihovo kontinuirano povećanje od 10 odsto godišnje. A obezbijedićemo besplatne lijekove za penzionere sa minimalnim penzijama", kaže Milan Radović i ističe da je poseban set mjera usmjeren za poboljšanje standarda boraca odbrambreno- otadžbinskog rata-

"Naknade za borce biće povećane sa 1,6 KM na 3 do 5 KM po mjesecu učešća u ratu", tvrdi Radović i ističe da će prioritet biti zapošljavanje članova porodica poginulih boraca.

On smatra da je dosadašnja vlast imala pogrešan pristup razvoju poljoprivrede i sela, što je ovu oblast učinilo, umjesto motorom ukupnog razvoja Srpske, visokokoruptivnom djelatnošću.

"Republika Srpska je agrarna zemlja! Umjesto da radi na razvoju sela i stvaranju uslova da što veći broj mladih ljudi ostaje na selu i pošteno i dostojanstveno živi od poljoprivrede, obezbjeđujući hranu ne samo za svoju porodicu nego i za cijelu Srpsku, ova vlast je davala visoke subvencije po stranačkim kriterijumima, a ljudima koji žive od poljoprivrede - davala je mrvice", kaže Radović i kaže da je plan da za poljoprivrednike obezbijede tzv. plavi dizel i agrarni fond za subvencije od 200 miliona KM.

"Jedna od mjera koju smo kreirali je i subvencionisanje do 50 hiljada KM stanova za stručne kadrove i mlade bračne parove. Zapošljavaće se najsposobniji i najbolji, a ne politički podobni", tvrdi on.

Radović kaže da je ekonomski program SDS posebnu pažnju posvetio pronatalitetnoj politici.

"Invalidnine i materinski dodatak pratiće prosječnu platu", kaže on i naglašava da će program omogućiti permanentnu podršku tradicionalnoj porodici, uz sistemsko rješavanje materijalnog statusa porodica s djecom, a posebno višečlanih porodica.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE