• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik i Cvijanovićeva posjetili Petrinju

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je izgradnjom kuće za porodicu Vranjanin u Luščanima kod Petrinje, čija kuća je srušena u zemljotresu krajem 2020. godine, Republika Srpska pokazala da je sposobna da interveniše i pomogne ljudima u nevolji.

 Dodik Cvijanovićeva i Porfirije u Petrinji Izvor: Srna

Dodik je, nakon posjete ovom naselju, napomenuo da je sredstva za temelj kuće obezbijedila Vlada Hrvatske."Htjeli smo da na praktičan način pomognemo ljudima i u tome smo uspjeli. Ovo je dan za radost kako za domaćina, tako i za sve nas koji smo u ovom učestvovali", naveo je Dodik.

Dodik je novinarima u Petrinji, gdje je posjetio porodicu Vranjanin sa predsjednikom Srpske Željkom Cvijanović, NJegovom svetosti patrijarhom srpskim Porfirijem i liderom SNV-a Miloradom Pupovcem, rekao da je ostalo da se riješi još puno problema da bi se sanirale posljedice zemljotresa.

"Dolazeći ovdje, vidio sam da je ovo tužan kraj, mnogo je razrušenih objekata iz različitih razloga i ovom kraju treba mnogo veća pomoć sa svih strana nego što je ona do sada bila", dodao je Dodik.

On je istakao da ljudima iz ovog kraja treba omogućiti da imaju od čega da žive, te da im se obnove poljoprivredni objekti.

"Solidarnosti nikada ne fali i vjerujem da ćemo u roku završiti ovih preostalih devet kuća koje smo planirali", rekao je Dodik.

Vlada Republike Srpske je poslije razornog zemljotresa koji je pogodio Baniju krajem 2020. godine donijela odluku da će finansirati izgradnju 10 montažnih kuća za pripadnike srpske zajednice.

Tada je odlučeno da će Vlada Srpske dodatno pomoći obnovu privrede i infrastrukture.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE