• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Srpska će sama graditi termoelektranu "Ugljevik dva"

Autor Nikolina Damjanić

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik najavio je na centralnoj tribini u Ugljeviku da će Srpska sama izgraditi novu termoelektranu u ovom mjestu.

 Dodik obećao izgradnju termoelektrane u Ugljeviku Izvor: Ljerka Bjelica/Srna

"Sad kad sam boravio u Rusiji, napravio sam aranžman, izuzeo sam od privatnih ruskih investitora investiciju u Ugljeviku i vratio u nadležnost Republike Srske koja će graditi termoelektranu `Ugljevik dva` koja će ostati nacionalno i narodno bogatstvo", rekao je Dodik.

On je dodao da će već ove nedjelje biti zaršen ugovorni odnos i da će se graditi termoelektrana najsavremenije tehnologije, dok će sadašnja nastaviti da radi, tako da će Ugljevik imati dupli kapacitet koji omogućava razvoj ove lokalne zajednice.

"Na kraju ovog mog mandata i početku sljedećeg mogu da kažem da iza mene ostaje stabilna i sigurna Republika Srpska, očuvana u miru za ljude koji u njoj žive i koja svaki dan ima veće resurse", ocijenio je Dodik.

Kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva Željka Cvijanović rekla je da je izborna pobjeda zaslužena prethodnim radom i da je Ugljevik odlučio da bude sa ljudima koji rade za Republiku Srpsku i koji smatraju da su odgovorni svom narodu, a ne nekim strancima.

"Ozbiljna i stabilna politika čuva stabilnom našu Republiku Srpsku. Ništa nije važnije od naše stabilnosti, a to je garancija da ćemo čuvati naše institucije, one će čuvati naše nadležnosti i građane i svi zajedno onda imamo izvjesnu budućnost. Od snage SNSD-a i naše koalicije zavisiće snaga naše Republike", poručila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je ponosna na vlast SNSD-a jer je uspjela da odgovori velikim izazovima i da gradi i razvija Srpsku, a da je naponosnija zato što su imali hrabrosti da misle i da kažu ono što misle, za razliku od drugih koji se na izborima nude, a niti misle svojom glavom niti smiju da govore svojim ustima i nisu odgovorni svom narodu, nego stranim centrima.

Posebno je, kaže, ponosna na mjeru podrške za vještačku oplodnju zahvaljujući čemu je u Republici Srpskoj do sada rođeno 1.600 beba.

"Naša Republika je naša i ostaće naša, o našoj Republici odlučujemo mi", zaključila je Cvijanovićeva.

(SRNA)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE