• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik o ispitivanju Novitovića: To je miješanje u izborni proces

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je rekao da je ispitivanje vršioca dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milana Novitovića u Banjaluci potpuno nepotrebno i da je to miješanje u izborni proces.

 Dodik o ispitivanju Milana Novitovića Izvor: Miomir Jakovljević / Anadolija

"Ono što znam je da se nešto pripisuje u vezi sa zapošljavanjem bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo. To je nešto što je u sferi ličnog obračuna tužioca i njihove prepotencije u tom pogledu", rekao je Dodik novinarima u Beogradu.

Podsjećamo, bivši direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković, protiv kojeg je prije par dana Republičko javno tužilaštvo podiglo optužnicu u vezi nabavke opreme tokom pandemije, prije toga se zaposlio na mjesto Novitovićevog stručnog savjetnika, a nakon što je izašao iz pritvora.

Upravna inspekcija Republike Srpske utvrdila je ubrzo da Branislav Zeljković ne ispunjava uslove da bude stručni savjetnik u Republičkoj upravi civilne zaštite RS i to nakon prijave koju je podnio Transparensi Internešenel u BiH (TI BiH).

Komentarišući saslušanje Novitovića Dodik je još rekao da ovo "pogotovo nije trebalo da se učini u vremenu pred izbore, da je isključivo motivisano s ciljem da napravi pometnju među ljudima", napomenuvši da Novitović nije neko ko nije dostupan.

"Očigledno da to što oni inkriminišu Novitovića ne može logički biti održano na neki drugi način", rekao je Dodik. Ali, dodao je, oni su odlučili da se ovako direktno umiješaju u izborni proces.

Nakon ispitivanja u Republičkom javnom tužilaštvu, pripadnici MUP-a RS lišili su slobode Milana Novitovića, v.d. direktora Civilne zaštite RS i kandidata Ujedinjene Srpske na izborima za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

(Srna/Mondo)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE