• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Objavljena aplikacija za pomoć članovima biračkih odbora

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je u saradnji s Udruženjem izbornih zvaničnika u BiH izradila aplikaciju e-birackiodbor.

 CIK aplikacija za biračke odbore Izvor: FENA, ilustracija

Aplikacija je napravljena s ciljem pomoći i podrške izbornim komisijama osnovnih izbornih jedinica u Bosni i Hercegovini prilikom obuke članova biračkih odbora i njihovih zamjenika na izborni dan i tokom pakovanja i dostave izbornog materijala.

Aplikacija je multimedijalna i u istoj je dostupan prilagođeni video i tekstualni materijal Centralne izborne komisije BiH.

Članovi biračkih odbora i njihovi zamjenici korištenjem aplikacije mogu na jednostavan i brz način doći do svih detalja vezanih za rad biračkih odbora.

Cilj je povećati znanja članova biračkih odbora i njihovih zamjenika o njihovim pravima i obavezama na biračkom mjestu. To se postiglo i stvaranjem interaktivne elektronske aplikacije koja se može koristiti na mobilnom telefonu ili tabletu.

Projekat izrade i aktiviranja aplikacije e-birackiodborje implementiralo Udruženje izbornih zvaničnika u BiH u sklopu malog granta Komisije za demokratiju (Democracy Commission Small Grant) – OPA. Aplikaciju možete pronaći i na Google Play Store.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE