• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slučaj popunjenih glasačkih listića: Uhapšeni članovi biračkog odbora u Novom Gradu, moguće odgađanje izbora

Autor Dušan Volaš

CIK BiH će najvjerovatnije donijeti odluku o odgađanju izbora na biračkom mjestu u Novom Gradu, zbog ozbiljnih kršenja Izbornog zakona

 Smijenjen birački odbor u Hozićima kod Novog Grada Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Ovo je na konferenciji za novinare danas u podne rekao predsjednik CIK-a Suad Arnautović

Pet osoba u Novom Gradu uhapšeno je zbog sumnje da su na biračko mjesto unijeli veliku količinu popunjenih glasačkih listića, a naredbu za hapšenje Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske dao je glavni tužilac BiH Milanko Kajganić u koordinaciji sa glavnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Prijedor Mladenom Mitrovićem.

S obzirom da je među izbornim listićima bilo i glasačkih listića za izbore na nivou BiH, kao i Republike Srpske, koordinisano su djelovali Tužilaštvo BiH i Okružno javno tužilaštvo Prijedor, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U zajedničkim aktivnostima dogovoreno je da će uhapšena lica u zakonskom roku biti predata Tužilaštvu BiH, a u koordinaciji sa Centralnom izbornom komisijom (CIK) BiH biće dogovorene potrebne aktivnosti kako bi se na navedenom biralištu relizovao zakonit izborni proces.

Glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor Mladen Mitrović izjavio je ranije Srni da je pet lica iz biračkog odbora Hozići u Novom Gradu lišeno slobode zbog sumnje na krivično djelo izborna prevara.

Opštinska izborna komisija Novi Grad smijenila je birački odbor na biračkom mjestu Hozići, gdje su utvrđene nepravilnosti, odnosno označeni glasački listići za sve nivoe vlasti.

Predsjednik OIK-a Novi Grad Ljuban Knežević izjavio je ranije da u biračkom mjestu Hozići nije počelo glasanje. On je rekao da će novi birački odbor utvrditi stanje na biračkom mjestu, na osnovu čega će biti donesena odluka da li će početi izborni proces u Hozićima.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE