• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borjana Krišto: Osjećam se kao pobjednica, ovo je pobjeda hrvatskog naroda

Autor Haris Krhalić

Hvala biračima koji su pokazali odgovornost i izašli na izbore. Posebno hrvatskom narodu, odnosno Hrvatskom narodnom saboru što je pokazao istorijsku odgovornost kandidirajući jednog kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, izjavila je Krišto.

 Borjana Krišto Izvor: Anadolija/Željko Milićević

Kandidatkinja HNS-a za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine Borjana Krišto obratila se javnosti nakon što je postalo jasno da će u utrci za hrvatskog člana Predsjedništva BiH trijumf ponovo odnijeti Željko Komšić.

"Hvala biračima koji su pokazali odgovornost i izašli na izbore. Posebno hrvatskom narodu, odnosno Hrvatskom narodnom saboru što je pokazao povijesnu odgovornost kandidirajući jednog kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Rezultati pokazuju da HDZ i HNS imaju uvjerljivu pobjedu u dijelovima gdje većinski žive Hrvati", izjavila je Krišto, javlja Anadolija

Kaže i kako je HNS vodio fer i korektnu kampanju, primjerenu ukupnoj situaciji u zemlji.

"Iskazali smo šta su naši programski ciljevi i kako odgovoriti izazovima u kojim se nalazimo. Hrvatski narod u historijskom trenutku pokazao je odgovornost. Ovo je plebiscitarna pobjeda hrvatskog naroda u BiH. U utrku smo ušli po pravilima u kojim bošnjački narod može uzurpirati poziciju člana Predsjedništva BiH, tako da se osjećam kao pobjednica. Ukoliko rezultati budu drugačiji, najveći gubitnik može biti Bosna i Hercegovina", dodala je Krišto.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE